Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trygt hjem for 50 kroner i desember

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 14.12.2018 13:25:00
Hvit bil med drosjeskilt på biltaket

Målet med ordningen er å få ungdom trygt hjem om natta i helgene ved hjelp av offentlig transportmiddel. Taxi er et trygt alternativ til det å haike med ukjente eller sitte på med uerfarne sjåfører.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Trysilungdom i alderen 15-21 år kan kjøre taxi hjem for 50 kroner i desember, men bare når de bestiller på tlf. 62 58 88 88.

- Hedmark trafikksikkerhetsutvalg (HTU) har vedtatt å sette egenandelen ned igjen til 50 kroner for å benytte ordningen Trygt hjem i desember, forteller utvalgets leder, Gunn Randi Fjæstad.

Få de unge trygt hjem

- Dette er årets julegave fra HTU til unge mellom 15-21 år i Hedmark, sier Fjæstad og understreker at det er viktig å få de unge trygt hjem i mørke og kalde desembernetter.

Egenandelen ned

Trygt hjem for en 50-lapp ble igangsatt i 2004. Før påske i år ble retningslinjene skjerpet og egenandelen økte fra 50 til 69 kroner, for å unngå at hele ordningen ble lagt ned. Med økte drosjepriser og turer som bestilles til dager og tidspunkter da det er ekstra dyrt å ta taxi var dette nødvendig. - Med mindre bruk av ordningen hittil i år ligger vi godt under vedtatt budsjett - det er grunnen til at prisen kan gå ned igjen i desember, forteller Gunn Randi.

Ungdommens fylkesting

Trygt hjem er en ordning som har engasjert Ungdommens fylkesting i Hedmark siden oppstarten. Diskusjonen om retningslinjer og egenandel kommer opp med jevne mellomrom. - For ungdom er egenandelen viktig, derfor satte vi en grense for hvor stor økning vi kunne være med på. Når vi får endelige tall for 2018 må vi gjøre en ny vurdering, sier nestleder i Ungdommens fylkesting, Isak Formoe.

Minst tre passasjerer

Taxi må bestilles før klokka 20 samme kveld som den skal benyttes. Hjemkjøring må skje mellom kl. 24 og 3. Bestilt taxi venter maks 10 minutter etter avtalt avreisetid. Det må være minimum tre passasjerer som skal hjem til samme område. Husk legitimasjon.

Om ordningen

Ordningen gjelder hjemkjøring natt til lørdag og natt til søndag innen egen kommune og nabokommunene. Tilbudet gjelder også i i romjula fra 25. desember til og med natt til 1. januar, natt til skjærtorsdag og langfredag i påskeuka, natt til 1. mai og natt til 17. mai. 

Spesielle arrangementer 

I forbindelse med spesielle ungdomsarrangementer som festivaler, skoleavslutninger og russefester kan ordningen benyttes på andre dager også - se reglene for dette i retningslinjene til høyre.
 
Sist oppdatert: 14.12.2018 13:23:02