Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Gratis utlån av ski og skøyter

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 15.12.2020 11:20:00
Randi Elin Lutnæs

Her ser vi Randi Elin Lutnæs , som er lærer på Innbygda skole, og som administrerer utlånsordningen i skolene.

Foto: Beathe H. Sande, Trysil kommune

Trysil kommune låner ut langrennsski og skøyter gratis til barn og unge som ikke kan skaffe seg slike sjøl.​

Vi har fått nye midler fra Bufdir og har nå kjøpt inn nærmere 100 nye skipar, blant annet flere felleski.

Gratis hele vinteren

Vi har nå i underkant av 200 par langrennsski med staver og skisko og rundt 100 par skøyter som barn og unge kan låne gratis hele vintersesongen. Skøytene er forbeholdt skolebarn og fins i størrelsene mellom 29 og 46. Barna/ungdommene kan ta med utstyret hjem og bruke det hele vinteren. Om noen ønsker bare å ha det på skolen eller i barnehagen er dette også mulig.

Ingen behovsprøving

De som har behov for og lyst til å låne utstyr, kontakter den aktuelle barnehagen eller skolen hvor barnet eller ungdommen går, så formidler de kontakt videre. Alle som sier de har behov for å benytte seg av ordningen fordi de ikke har mulighet til å kjøpe selv, får låne utstyr så langt vi har. Vi ber ikke om dokumentasjon og foretar ingen behovsprøving i forhold til familiens økonomi. Det viktige er at barn og unge kommer seg ut i langrennssporet og på skøytebanen.

120 000 i tilskudd i år

Ordningen er hovedsakelig finansiert gjennom midler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) og den nasjonale tilskuddsordningen for inkludering av barn og unge. Vi fikk i 2020 120 000 kroner til oppgradering og innkjøp av nytt utstyr. Det nye utstyret er nå på plass og klart til utlån. Det er i år blant annet kjøpt inn felleski.

Fantastisk ordning

- Vi er kjempeglade for enda et år med tilskudd fra Bufdir slik at ordningen med utlån kan videreføres. Gjennom ordningen kan vi tilby barn og unge topp utstyr til disse aktivitetene som vi har så store muligheter å benytte oss av i vinterlandet Trysil, sier Beathe H. Sande i Byggende team som dro i gang ordningen i sin tid. Ordningen har vi hatt i flere år nå, og kvaliteten på utstyret er veldig bra. Det må det være skal det vare i år etter år.

Dyrt utstyr

- Stadig flere går på skøyter nå som vi har en fin skøytebane i Fladhagenparken i sentrum og i flere grender. Det er ikke alle gitt å ha råd til å kjøpe alt sportsutstyret som ungene ønsker seg. Mange prioriterer alpin og brett, og da er vi glade for å kunne tilby gratis lån av langrennsutstyr og skøyter, sier Beathe.

Vinterland

- Vi lever i et vinterland, og da skal alle ungene ha lik mulighet til å delta og oppleve mestring i de vinteraktivitetene de har lyst på. Og det er nettopp målsettinga i Bufdirs tilskuddsordning, nemlig at alle barn uavhengig av familieøkonomien skal kunne delta på kultur- og fritidsaktiviteter og på ulike mestringsarenaer, opplyser Beathe.

SkiStaverSki

 

Sist oppdatert: 15.12.2020 12:43:39