Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Gratis utlån av ski og skøyter

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.01.2016 07:35:07
To gutter på skøyter

Trysil kommune har rundt 100 par langrennsski og 85 par skøyter som barn og unge i Trysil kan låne gratis hele sesongen.

Trysil kommune låner ut langrennsski og skøyter gratis til barn og unge som ikke kan skaffe seg slike sjøl.​

Vi har rundt 100 par langrennsski med staver og skisko og 85 par skøyter, 55 hjelmer og 56 ishockeykøller som barn og unge kan låne gratis hele vintersesongen. Skøytene fins i alle størrelser mellom 29 og 46, og langrennsskoene fins også i mindre størrelser enn 29.

Ingen behovsprøving

De som har behov for og lyst til å låne skøyter eller langrennsski til barnehagebarn eller grunnskoleelever, kontakter den aktuelle barnehagen eller skolen, så formidler de kontakt videre. Alle som sier de har behov for å benytte seg av ordningen fordi de ikke har mulighet til å kjøpe selv, får låne utstyr så langt vi har. Vi ber ikke om dokumentasjon og foretar ingen behovsprøving i forhold til familiens økonomi. Det viktige er at barn og unge kommer seg ut i langrennssporet og på skøytebanen.

Fantastisk ordning

- Dette er ei fantastisk ordning! Etterspørselen etter langrennsski er stor. Slike har vi hatt til utlån i flere år. Skøyter har vi hatt siden 2016, sier Beathe H. Sande i Byggende team som dro i gang ordningen i sin tid. Kvaliteten på utstyret er veldig bra. Det må det være skal det vare i år etter år.

160 000 i tilskudd

Byggende team kunne kjøpe inn utstyret fordi kommunen fikk tilskudd fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets (Bufdir) nasjonale tilskuddsordning mot barnefattigdom; 100 000 kroner til fornyelse av langrennsutstyret i 2014 og 60 000 kroner til skøyter i 2015.

Dyrt utstyr

- Stadig flere går på skøyter nå som vi har en fin skøytebane i Fladhagenparken i sentrum og i flere grender. Det er ikke alle gitt å ha råd til å kjøpe alt sportsutstyret som ungene ønsker seg. Mange prioriterer alpin og brett, og da er vi glade for å kunne tilby gratis lån av langrennsutstyr og skøyter, sier Beathe.

Vinterland

- Vi lever i et vinterland, og da skal alle ungene ha lik mulighet til å delta og oppleve mestring i de vinteraktivitetene de har lyst på. Og det er nettopp målsettinga i Bufdirs tilskuddsordning, nemlig at alle barn uavhengig av familieøkonomien skal kunne delta på kultur- og fritidsaktiviteter og på ulike mestringsarenaer, sier Beathe.

 

Sist oppdatert: 30.11.2018 10:38:37