Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Romjulstreff for ungdom

Kvinne og mann på hver sin side av pyntet juletre

​Næringssjef Gro Svarstad og omdømmeprosjektets Knut Løken
står i spissen for romjulstreffet for Trysil-ungdom i rådhuset.

Foto: Grete Myrvold Rydje

Trysil kommune inviterer Trysil-ungdom ute og hjemme til treff i rådhuset 3. juledag kl 14. Vi vil fortelle hva framtidas Trysil kan by på og har behov for. Etterpå spanderer vi pizza på Bøes.

​Det er omdømmeprosjektets Knut Løken og næringssjef Gro Svarstad som står i spissen for arrangementet. De understreker at det er åpent for alle tryslinger i alderen 18-35 år - med litt slingringsmonn i begge ender - både de som bor her nå og de som har flyttet ut.

Arbeidskraft

- Vi ønsker å lage en møteplass for ungdom der vi får fortelle litt om hva som er på gang her, hva næringslivet har av behov for arbeidskraft nå og framover, om utdanningsmulighetene på Campus Trysil, om etablereropplæring i kommunens og SITEs regi og ulike prosjekter som næringsutviklings- og verdiskapingsprosjektet i Fulufjellet og landbrukets matprosjekt, sier Svarstad.

Fagbrev

Knut Løken supplerer med at det er et skrikende behov for folk med fagbrev i Trysil, og at det er generasjonsskifte på gang i flere bedrifter. Det skal være mulig å få jobb i Trysil, men skal folk få vite om dem, må de lyses ut, ikke bare formidles til en engere krets. Både Løken og Svarstad sier at stadig flere lyser ut sine stillinger.
- Men ungdommen kan ikke bare sitte og vente på å få jobb. De må vise seg fram, være aktive, reise rundt og presenterer seg og cv'en sin, sier Svarstad. Næringssjefen ser mange muligheter i kjølvannet av en flyplass ved Sälen, og er opptatt av at vi må bli flinkere til å foredle ting lokalt, ikke bare levere fra oss råstoff.

Snakke og lytte

Dette er noe av det Svarstad og Løken ønsker å nå ut til ungdommen med på romjulstreffet. Men de skal ikke bare prate. Like viktig er det å lytte til ungdommen og deres meninger. - Vi må spille på lag skal vi lykkes, sier Løken.

Næringslivstopper

På laget 3. juledag har Løken og Svarstad fått med seg ordføreren, daglig leder i SkiStar Trysil Helge Bonden, daglig leder på Moelven Trysil Runar Pettersen, Sentrumforeningens leder Stine Akre, daglig leder på Trysil Vask og Rens Malin Skålholt og arrangementsansvarlig for Elgfestivalen Olve Norderhaug.

Programmet

Programmet ser slik ut:

  • Velkommen v/ordfører 
  • Hvorfor valgte jeg å bli i Trysil?
  • Presentasjon av ulike næringer i kommunen og deres framtidige behov
    • Representanter fra reiselivet, industri, bygg/anlegg, skogbruk, utmark og handel deltar med 10 minutters innlegg
  • Orientering om pågående saker i Trysil kommune v/næringssjef
  • Spørsmålsrunde
  • Underholdning

Tre timer

Romjulstreffet varer til kl 17 - og så blir det som sagt gratis pizza på Bøes etterpå. Dette blir garantert tre interessante og givende timer for de som kan tenke seg ei framtid i Trysil, nå eller om noen år. Tør du gå glipp av det?

 

Sist oppdatert: 16.03.2015 06:42:33