Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Står på for Onga i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.08.2017 10:28:59
Deltakere på planleggingsdag

​Glade lærere, rektorer, elevveiledere, barnehagestyrere og ansatte på SFO, i PP-tjenesten, på kulturskolen og i kulturavdelingen er klare for et nytt skoleår.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Kahoot, Hallelujah og Onga i Trysil - ikke rart det var humør i gjengen som nå har tatt fatt på et nytt skoleår!

​Kommunalsjef for oppvekst og kultur Roar Vingelsgaard hadde samlet troppene fra hele området sitt da han ønsket velkommen til planleggingsdag i kulturhuset Hagelund.

Fra alle felt

Her var rektorene, lærerne, inspektørene, elevveilederne, kulturskolelærerne, de ansatte på PP-tjenesten, voksenopplæringa, SFO, barnehagesjefen og -styrerne, biblioteksjefen og kulturavdelinga - alle sammen uhyre viktige når vi skal se og hjelpe fram hver enkelt av de 245 barnehageunga og 675 grunnskoleelevene vi har ansvaret for.

Onga i Trysil

Roar snakket varmt og engasjert om Onga i Trysil - prosjektet han setter i gang og som skal resultere i at alle unger skal bli sett, alle skal ha en venn, alle skal ha en voksen, alle skal være glad i å lære, alle skal ha prestert sitt beste på eksamen, og alle skal ha lært seg å handle klokt i møte med andre mennesker. Det krever mye av de som skal hjelpe onga våre på vegen, og av foreldrene - for alle må spille på lag.

Vakkert og moro

Litt underholdning spanderte kommunalsjefen denne første planleggingsdagen. Og underholdningskreftene fant han sjølsagt blant Onga i Trysil. Martine Stenseth, som skal begynne i 9. klasse på mandag, sang Hallelujah fantastisk bra, godt assistert av godt voksne Tore Moren på gitar. Og Stian Søgård som snart er 10. klassing, tok salen med på en runde Kahoot!

Algebra

Han valgte algebra som tema, og det var artig for mange det. De tenkte og valgte og trykket seg fram til 16 svar. Det fra stadige skifter i teten, men til slutt var duoen Jane og Ellen uslåelige. Gratulerer med innsatsen til ungdomsskolelærerne Jane Irene Øien og Ellen Susann Eggen!

Foredrag

Videre snakket Monica Bekkelien om profesjonelt læringsfellesskap og Ole Ivar Burås Storø om gutter og lesing før det blir lunsj. Skolefolket avsluttet planleggingsdagen på sine respektive skoler.

Barnehagedag

Torsdag 17. august er det planleggingsdag for de ansatte i barnehagene på Trysil-Knut hotell. Programmet ser slik ut:

  • Lek gir læring - innslag fra hver barnehage
  • Kort om ny rammeplan
  • Hva trenger Onga og Trysil, og hva betyr det for oss i barnehagen?

Martine Stenseth og Tore MorenMartine Stenseth og Tore Moren framførte Hallelujah.

Stian SøgårdStian Søgård fikk de voksne med seg på en runde Kahoot.

Lærere på planleggingsdagEn interessert forsamling på planleggingsdag.

 

Sist oppdatert: 16.08.2017 10:17:52