Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Plan for enklere skolestart

Ryggen på fire spiralblokker med tusjer, blyanter og et nøkleknippe oppå

 

 

I Trysil ønsker vi at barna våre skal føle at det er helt greit å slutte i barnehagen for å begynne på skolen.

​Vi har derfor laget en forpliktende plan for hvordan dette skal skje. Planen er utarbeidet av Nina Hildrum (pedagogisk leder i Læringsverkstedet barnehage), Torun Edvang (pedagogisk leder i Vestre Trysil barnehage), Trine Øren (kontaktlærer på Innbygda skole) og Trude M. Engh (inspektør på Innbygda skole). 

 

Overgangsrutiner og samarbeid

Engh sier:
Hovedmålet med denne planen er å styrke sammenhengen mellom barnehage og skole. I dette ligger det å skape en god overgang og et godt grunnlag for alle barn i Trysil når de begynner på skolen. Planen er en overordnet plan for alle de kommunale barnehagene og skolene i Trysil kommune. Alle krav til overgangsrutiner og samarbeid barnehage og skole skal oppfylles, men kan tilpasses den enkelte skole/barnehage. De private barnehagene og skolene oppfordres til å bruke denne planen. 

 

Veileder fra departementet

Kunnskapsdepartementet har utarbeidet en veileder der målet er å styrke sammenhengen mellom barnehage og skole og skape en god overgang for barn når de begynner på skolen.
- På bakgrunn av denne veilederen og den overordna målsettinga for oppvekstmodellen for byggende barne- og ungdomsarbeid i Trysil kommune, har vi utarbeidet vår plan for overgang fra barnehage til grunnskole, sier Engh.
 
Planen og oppvekstmodellen finner du til høyre.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 07.03.2016 11:04:23