Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Gratis kjelkekjøring og kanefart i vinterferien

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 24.01.2018 14:50:05
Fra akebakken i Fulufjellet

​Kjelkeaking i den 1 600 meter lange akebakken i Fulufjellet er én av gratisaktivitetene unge i Trysil kan søke om plass på i vinterferien.

Bildet er lånt fra Fulufjellet alpinsenters facebookside.

​Frivilligsentralen tilbyr tryslinger i alderen 10-19 år gratisaktiviteter i vinterferien. Søknadsfristen er 12. februar.

​Frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen sier at de unge kan velge mellom to aktiviteter: Kjelkekjøring på Fulufjellet alpinsenter tirsdag 20. februar og kanefart på Trysil Hestesenter i Nesvollberget torsdag 22. februar. Deltakerne får lunsj begge dager.

Kjelkekjøring

Kjelkekjøringa foregår i en av landets lengste kjelkebakker i Fulufjellet. Den er 1 600 meter lang, og du kommer til toppen ved å ta skiheisen. Du kjører kjelken alene etter å ha fått instruksjon på forhånd. Hjelm får du låne på alpinsenteret.  Sørg for å ha på nok varme klær. Du får boltre deg i bakken i to timer før vi avslutter med hamburgertallerken og drikke til lunsj. Skyssen går fra holdeplassen ved Trysil ungdomsskole kl. 10 og returnerer fra Fulufjellet kl. 14.

Kanefart

Det fins nesten ikke noe mer stemningsfullt enn kanefart og lyden av muntre dombjeller i vinterkledt Trysil-skog. Du sitter i hestesleden og kan bare nyte turen. Vi tar lunsjpause i en lavvo der vertskapet serverer elggrillpølser og drikke. Ha på deg varme klær, inkludert votter og lue, og varme sko. Skyssen går fra holdeplassen ved ungdomsskolen kl. 11.30 og returnerer fra Trysil Hestesenter kl. 13.30.

Ingen garanti

Opplegget er en del av UNGferie-opplevelser som er et gratis ferie- og fritidstilbud til ungdom i alderen 10-19 år som Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet finansierer. Du kan melde deg på en eller begge aktivitetene. Det er bare plass til 20 på hver aktivitet, så vi kan ikke garantere at alle får plass.

Søknad

Søknaden må inneholde disse opplysningene: Deltakerens navn, adresse og klassetrinn, foresattes tillatelse hvis du er under 18 år, foresattes telefonnummer, hvilken aktivitet du har lyst til å være med på og eventuell informasjon om deltakeren det er viktig for oss å kjenne til.

Send søknaden til Trysil frivilligsentral, postboks 200, 2421 Trysil eller postmottak@trysil.kommune.no senest 12. februar. Lurer du på noe, ringer du Ester på 47 47 29 18.

Kanefart på Trysil Hestesenter 

Kanefart på Trysil Hestesenter.
Foto: Hans Martin Nysæter

Sist oppdatert: 23.02.2018 00:51:31