Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil-barn blir inspirert av Erling Nebys kunst

Barn og voksne fra Østmojordet på kunstutstilling

​Unger fra Østmojordet barnehage er blant rundt 100 barn og unge i Trysil som så langt har latt seg inspirere av Erling Nebys kunstsamling.

Foto: Torill Odden

​Cirka 100 barn og unge har vært på kunstnerworkshop i Gammelskula inspirert av Erling Nebys fabelaktige kunstsamling.

​Torill Odden i Trysil kunstforening har sendt oss denne rapporten:

Stor kreativitet og skaperglede

I løpet av fire dager har cirka 100 barn og unge prøvd sine kreative evner i Gammelskula. De fleste i arrangerte grupper, men også noen på impuls. Workshopene er et tiltak knyttet til utstillingen av Erling Nebys samling av konkret kunst.

- Det er viktig å stimulere barn og unges kreative evner. Det gir konsentrasjon, glede og ro, sier Stina Ericsson som har forberedt og ledet workshopene.

Konsentrasjon

Kunstnerspirene vi har hatt innom er fra Østmojordet og Nysted barnehager, 5. klasse på Innbygda skole og elever fra videregående. For å inspirere ungene ga vi dem først en omvisning i utstillingslokalet. Og var ikke konsentrasjonen helt på topp blant alle da, så var den i alle fall total da de selv fikk prøve seg.

Fra klipp og lim til 3D

Avhengig av alder fikk de papir i ulike farger, blyanter, saks og lim, linjaler, acryl, pensler og jerntråd til disposisjon. For å skape ulike geometriske figurer var utfordringen å bruke egen kreativitet og finne hjelpemidler i verktøykassa. Alle fra 5. klasse og oppover fikk prøve ulike teknikker; Stina hadde lagt opp til ulike arbeidsstasjoner som deltakerne forflyttet seg imellom.

Imponert

Stina Ericsson, som er kunst- og engelsklærer, er storveis fornøyd.

- Jeg er veldig imponert over hvor konsentrerte og stille samtlige ble når de kom i gang. Interessen for ulike teknikker var også stor, ingen var redd for å prøve noe nytt. Selv om noen få syntes omvisningen ble i lengste laget, er jeg imponert over interessen og spørsmålene som ble stilt under den. Det har vært så moro å bidra til liv, læring og røre i Gammelskula; å skape en god møteplass i sentrum, sier hun.

Teknikktips

Elever fra videregående skole fikk kyndig omvisning av sin egen lærer, Gerd Østlie Elgshøen da de besøkte utstillingen. Den varer til og med søndag 11. oktober. Stina Ericsson er, med unntak av tirsdag 6. oktober, på plass med tips til barn og unge om ulike teknikker, inkludert portrettegning, tegning av dyr blant annet.

Omvisning

Trysil kunstforening håper mange finner vegen til Gammelskula og utstillingen av Erling Nebys samling av konkret kunst. Det er omvisning onsdag 7. oktober kl 14 og torsdag 8. oktober kl 14 og 18. Lørdag 10. oktober kl 14 holder Erling Neby selv omvisningen.

Vælkummin!

12 femteklassinger på kunstworkshop 

Sist oppdatert: 12.10.2015 01:53:31