Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Har du fått inkassovarsel fra oss?

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 25.07.2019 09:43:56
Inkassovarsel

​Vi har nå sendt ut inkassovarsel til alle som ikke har betalt fakturaen for kommunale avgifter som hadde forfall i april.

​Vi får mange henvendelser fra kunder som har fått inkassovarsel uten å ha sett den opprinnelige fakturaen. Her er en mulig forklaring.

​Vi ser at mange av de ubetalte fakturaene er sendt ut via Vipps.

Automatisk

Antakelig har mange av våre kunder valgt å ikke ta imot regninger i Vipps. Men da Vipps oppdaterte appen sin, ble funksjonen Ja takk til regning i Vipps automatisk aktivert og overstyrte brukernes valg om det motsatte. Kunder som ikke har sjekket Vipps, eller som avslo/slettet fakturaen der, har følgelig ikke sett den opprinnelige fakturaen med forfall 24. april.

Spørsmål?

Vi ber likevel om at inkassovarselet blir betalt. Har du spørsmål, ring oss og spør etter økonomiavdelingen på tlf. 62 45 77 00 mandag-fredag kl. 9-15, eller send en e-post til postmottak@trysil.kommune.no (ikke send e-post til adressen på inkassovarselet, for saksbehandler har ferie fra uke 31).

Flere kanaler

Nå samarbeider Vipps med Nets som leverer eFaktura. Om du nå sier Ja takk til regning i Vipps, vil du få regningene dine både i Vipps og i nettbanken og velger selv hvor du vil betale dem. Betaler du dem i Vipps, legges de i forfallsregisteret i nettbanken også. Og betaler du dem i nettbanken, blir det registrert i Vipps. Det vil følgelig ikke være mulig å betale samme regning to ganger. Men vær oppmerksom på at hvis du sletter/avslår fakturaen i Vipps, blir den også slettet i nettbanken og omvendt.

Nei til Vipps

Ønsker du ikke å motta regninger i Vipps, må du logge deg inn i Vipps og skru av denne funksjonen under Profil - betalingsvalg.

Fire muligheter

Fakturaer fra Trysil kommune blir distribuert via Evry Multikanal og sendes ut på fire forskjellige måter; enten eFaktura til nettbanken, til digital postkasse Digipost eller til Vipps. Men hvis kundene ikke har åpnet for disse mulighetene, blir fakturaen sendt i posten. Inkassovarsel sendes alltid i posten.  

Sist oppdatert: 25.07.2019 10:28:16