Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Varaordføreren åpnet Trysil hotell

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 20.06.2017 19:15:43
Varaordfører Knut Løken

​No har det atter vurti ortnlig liv her att på ny. Med dagens hotellåpning har strøket fått ny giv, sang varaordfører Knut Løken da han åpnet Trysil hotell 17. juni 2017.

Foto: Anders Wassgren

Det svinger i Gammelsvingen, sang varaordfører Knut Løken da han fikk æren av å gjenåpne Trysil hotell 17. juni.​

I talen sin tok han et historisk tilbakeblikk på begge eiendommene som i dag utgjør Trysil hotell, Løken og Torgalnup.

150 år

- I disse byggene har det i nærmere 150 år vært stor aktivitet knyttet til handelsvirksomhet, overnatting og ulike servicebedrifter. I 1955 ble Løken og Torgalnup bygd sammen til en enhet av familien Bækken, og det ble etter hvert drevet hotellvirksomhet på eiendommene, noe som har  vært kjernevirksomheten helt fram til i dag, dog med ulike eiere etter 1990, sa han.

Torgalnup AS

- I 2017 kom det nye selskapet Torgalnup AS på banen bestående av Fageråsen Fritid AS ved brødrene Jens og Øyvind Søgaard, Trysil 860 bestående av Trysil Byggsystem AS og Arne Tøråsen AS, Knut Kvilekval og det kommunalt heleide selskapet Trysil Industrihus AS. Torgalnup AS har kjøpt hotellet og ferdigstiller i disse dager rehabiliteringen slik at hotellet framstår i ny drakt, sa han.

Mat og drikke

Med nye og entusiastiske leietakere inneholder nå bygget Trysil Bryggeri, spisestedet og puben Flæsk & Humle og bakeriet Kort & Godt samt en hotelldel med 63 senger.

- Dette gir bygget og morselskapet Torgalnup AS en helhet der de ulike funksjonene utfyller hverandre - et viktig suksesskriterium for å lykkes, sa varaordføreren.

Viktig del av sentrum

- Vi i Trysil kommune er veldig glade for all ny aktivitet som skapes i sentrum. Nytt liv i denne attraktive og historisk viktige delen av sentrum ønskes også velkommen. Som indirekte eier i prosjektet via Trysil Industrihus er vi selvfølgelig opptatt av at hele konseptet skal lykkes. Det er derfor ekstra hyggelig for meg å få lov til å bistå ved reåpningen av Trysil hotell. La oss alle håpe at hotellet vil vinne tilbake sin sterke posisjon i lokalmiljøet og bli en møteplass i sentrum vi alle kan ha et godt og positivt forhold til, sa han.

Gammelsvingen Blues

Som avslutning på åpningstalen framførte han Gammelsvingen Blues, ei revyvise med tekst av Arild Busk, som Knut selv hadde skrevet et nytt, siste vers til. Bakgrunnen for det er at Trysil hotell ligger i miljøet som tilbake i tid var Innbygdas sentrum. Hovedvegen var Løkjasvingen og mye av Bygdas handelsvirksomhet lå i denne vegen, spesielt knyttet til Løkjatorget og de gamle ærverdige husene i området for øvrig.

Hyllest

- I 1985 tok Trysilrevyen tak i nedgangstidene som rådde i Gammelsvingen, som var navnet vegen hadde på folkemunne da. Avdøde Arild Busk skrev en blues knyttet til Gammesvingen. Som en symbolsk blomsterhilsen til de nye eierne og brukerne av hotellet, framfører jeg denne bluesen som en hyllest til de som nå på ny tar tak i området, sa varaordføreren under åpningen av Trysil hotell.

Du finner hele sangteksten til høyre.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 20.06.2017 19:32:12