Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Studieåret er i gang på Campus Trysil

Kvinner og menn sitter og står rundt et ovalt stort bord

​Disse var med på åpningen av studieåret 2014/2015 ved Campus Trysil.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

25 ivrige studenter er klare til å ta fatt høstens høgskolestudier ved Campus Trysil.

​Åtte studenter var med på åpningen av studieåret ved Campus Trysil. Tilstede var også ordfører Ole Martin Norderhaug, som åpnet studieåret, daglig leder Helge Bonden i Skistar Trysil, næringssjef Gro Svarstad og næringskonsulent Line Menes i Trysil kommune.

Viktig for lokalsamfunnet

Næringssjef Gro Svarstad ønsket de nye studentene velkommen. - Det å være student her kan fint kombineres både med jobb og familieliv. Campus Trysil har en fin økning i antall studenter fra i fjor noe som er svært gledelig og viktig, sa Svarstad.
Studieåret ble så høytidelig åpnet av ordfører Ole Martin Norderhaug som også er svært fornøyd med økningen i studentantallet. - Å studere er en berikelse. Det setter i gang kreative og innovative prosesser. Trysil kommune trenger nye arbeidsplasser. I tillegg til at studier gir hver enkelt student ny kunnskap så gir dette også næringslivet noe - ja, hele samfunnet tjener på kompetanseheving, sa en fornøyd ordfører.

Bo i Trysil hele året

- Dette er andre året til Campus Trysil, og det er fint å se at vi har flere studenter i år. Utgangspunktet vårt er at vi trenger flere flinke folk med kompetanse. Vi ønsker at folk skal være i Trysil hele året, så vi håper at sesongarbeiderne i fjellet kan studere utenom sesongen, sa daglig leder Helge Bonden.

Positive erfaringer

Evie Kjellaas Bryn studerte pedagogikk ved Høgskolen i Nesna forrige skoleår og er ubetinget positiv til Trysils høgskoletilbud. - Det var et fantastisk studieår, og alle ser hverandre under forelesningene selv om vi var spredt over hele landet. Vi var flere som fulgte det samme studiet. Campus Trysil ble brukt mest da vi hadde samlinger, men det er også bra lokaler å dra til for å lese på egenhånd, sa en entusiastisk Bryn.

Tid til overs

Inger Sørensen er en av de spente studentene som starter på studier i høst. Hun skal følge studiet bedriftsøkonomi over to  år på deltid. - Jeg startet på dette studiet, fordi det er lett tilgjengelig og kunnskapen kan brukes i jobben min. Fint å kunne bruke fritida til noe annet enn TV, sa Sørensen.

Blid kvinne i rosa genser og grått sjal sitter

Studiene

De 25 studentene skal følge disse studiene i høst:
  • Organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Hedmark
  • Bedriftsøkonomi ved Høgskolen i Hedmark
  • Påbygg i regnskap og revisjon ved Høgskolen i Hedmark
  • Rådgivning 1 ved Høgskolen i Nesna
  • Flerkulturell forståelse ved Høgskolen i Nesna
  • Grunnstudium i pedagogikk 1 med fordypning i sosial- og spesialpedagogikk ved  Høgskolen i Nesna
  • Praktisk prosjektledelse som er en nordisk samproduksjon

Campus Trysil

Campus Trysil er medlem i Studiesenteret og er et desentralisert tilbud på høgskolenivå. Campus Trysil er et samarbeid mellom Skistar Trysil, Trysil kommune og Destinasjonsutviklingen SITE. Campus Trysil holder til i lyse og fine lokaler på Turistsenteret. De tilbyr to grupperom og moderne utstyr slik at studentene kan følge forelesninger fra forskjellige høgskoler. Studentene kan også samtale underveis med både foreleser og andre studenter selv om de er lokalisert mange mil unna.

Mer informasjon om Studiesenteret finner du til høyre. Hvis du har spørsmål, kontakt gjerne studieansvarlig på Campus Trysil som er Line Menes eller næringssjef Gro Svarstad. Se kontaktinformasjonen til høyre.

Vi ønsker alle studentene lykke til!

 

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:26:36