Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Samarbeid med Arbeidstilsynet

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 27.06.2017 14:55:00
Erik Sletten, Arne Morten Tofte, Elisabeth Brekke Hansen, Bård Hjorth og Gro Svarstad

​Arbeidstilsynet og Trysil kommune har hatt et svært bra oppstartsmøte for å etablere et tett og godt samarbeid. Fra venstre ordfører Erik Sletten, Arne Morten Tofte, Elisabeth Brekke Hansen, Bård Hjorth - alle tre fra Arbeidstilsynet og næringssjef Gro Svarstad.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Trysil kommune har startet et samarbeid med Arbeidstilsynet for å enda bedre legge til rette for seriøse aktører i hyttemarkedet som igjen gir forbrukeren et bra sluttprodukt.

- Vi satte opp et møte med Arbeidstilsynet for å bli bedre kjent, få informasjon fra fokusområder og hvordan og om hva vi kan samarbeide, forteller næringssjef Gro Svarstad.​

Bedre arbeidsmarked

- Noe av bakgrunnen for møtet er at Trysil har og også står foran stor aktivitet i flere bransjer, spesielt hytteutbygginga i kommunen vår. Vi er veldig opptatt av at Trysil skal være fri for sosial dumping - arbeidsfolk skal håndteres godt og med respekt, sier ordfører Erik Sletten.

Bra initiativ

- Vi setter stor pris på initiativet fra Trysil kommune. I områder der det er stor hyttebygging ser vi alltid at det dukker opp useriøse aktører. Nå er det ikke vår oppgave å vurdere kvalitet, men vi ser blant annet på for dårlig sikkerhet og underbetaling, sier Bård Hjorth fra Arbeidstilsynet på Hamar.

Tre fra Arbeidstilsynet

Fra Arbeidstilsynet Indre Østland møtte inspektør og byggesaksbehandler Arne Morten Tofte, koordinator for a-krim arbeid Elisabeth Brekke Hansen og Bård Hjorth, som er ansvarlig for a-krim arbeidet og bygg-/anleggssatsingen i Hedmark og Oppland.

Et viktig samarbeid

I Trysil er det mange utfordringer som kan oppstå som følge av stor byggeaktivitet innen hyttemarkedet. Samarbeidet med Arbeidstilsynet skal blant annet gi:

  • Informasjonsutveksling
  • Kunnskap om aktørene
  • Erfaringer som kommer kommunen til nytte
  • Informasjon også til de etablerte aktørene
  • Informasjon om byggeaktivitet
  • Informasjon om servicetjenester som renhold og servering

- Dette samarbeidet skal vi utvikle og målet er et sunt arbeidsmarked i hele bransjen, sier ordføreren.

Gode tips

- Det er viktig at kunder og forbrukere er flinke til å finne informasjon selv, google på internett eller ta kontakt med Trysil kommune eller Arbeidstilsynet. Aktører som har vært i markedet lenge med gode referanser er et meget bra utgangspunkt, tipser Arbeidstilsynet.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 27.06.2017 14:57:53