Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Sølvmedalje til Pultost Løiten

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.11.2018 08:12:05
En boks Pultost Løiten

​Pultost Løiten faller i smak hos mange - også i andre land. Nå har den fått sølvmedalje på en av verdens største meieriutstillinger. Trysil kommune gratulerer.

​Pultost Løiten, som produseres i Trysil, fortsetter å sanke gjeve medaljer.

​Den foreløpig siste er en sølvmedalje på International Food Contest i Herning i Danmark, en av verdens største meierutstillinger, sier en stolt meierisjef på Tine Meieriet Trysil Ellen Tanum.

1 500 produkter

Utstillinga med mat fra mange land foregår i Herning i Danmark 13.-15. november. Hovedvekten er på meieriprodukter og totalt deltar cirka 1 500 oster, smør og konsumprodukter. Produktene deles inn i ulike grupper som bedømmes av fire-fem trente dommere. Det ligger stor prestisje i å oppnå premie.

Mange Tine-premier

Det gis bronse-, sølv- og gullmedaljer for de beste produktene, og den aller høyeste utmerkelsen er ærespremie. Totalt fikk Tines meierier tre ærespremier, fem gullmedaljer, 26 sølv og 18 bronse. Tine Meieriet Trysil fikk altså sølvmedalje for Pultost Løiten.

Stor innsats

- Dette setter vi på meieriet i Trysil stor pris på. Bak ligger det stor innsats i alle ledd. Dette bekrefter også at Tines produkter hevder seg godt i konkurranse med meieriprodukter fra våre naboland, sier  Ellen Tanum. Hun er både glad og stolt på vegne av medarbeiderne i Trysil.

Faglig stolthet

Formålet med utstillinga er å fremme den faglige stoltheten gjennom bedømming og premiering av meieriprodukter. I mer enn 100 år er meieriprodukter blitt bedømt og premiert, og utstillingen fungerer også som et faglig møtested for meieribransjen, heter det i pressemeldinga.

Alle resultatene fra bedømmelsen er lagt ut på https://foodcontest.dk under fanen Mejeri. 

Sist oppdatert: 15.11.2018 08:23:02