Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ryddedugnad i Mosanden næringspark

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 06.09.2017 11:00:00
Hans Martin Aas, Bente Bakke, Erik Sletten og Guri Brenden Skøld

​Alle på Mosanden oppfordres til å ta et tak for å rydde opp på industri- og handelsområdet. Fra venstre teknisk sjef Hans Martin Aas, leder i Mosanden Næringsforening Bente Bakke, ordfører Erik Sletten og foreningsmedlem Guri Brenden Skøld på kommunens lager i næringsparken.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Nå skal det ryddes i Mosanden næringspark slik at hele området blir mer innbydende.

​Dugnaden kommer i stand etter at ordføreren tidligere i sommer fikk en e-post fra en hytteeier som er svært glad i Trysil, men som synes at Mosanden næringspark er så full av søppel og skrot at det er imponerende.

Potensial

Ordføreren svarte hytteeieren slik: Mosanden næringspark har mange typer aktivitet, og det foregår mye handel, service og produksjon. Vi har profesjonelle aktører som får gode tilbakemeldinger fra kunder og marked, og flere virksomheter fremstår også med ryddige inne- og uteområder, men området har et stort potensial i å se bedre ut. Blant annet på bakgrunn av ditt innspill har jeg nå tatt et initiativ ovenfor Mosanden Næringsforening og Trysil Industrihus med mål om en attraktiv næringspark i Trysil.

Befaring

Dugnaden starter med at næringsforeninga og teknisk sjef drar på befaring til virksomhetene i næringsparken torsdag 14. september. Det får alle brev om på forhånd.

- Det er ryddig og fint mange steder på Mosanden, men totalinntrykket er at næringsparken er stygg og lite innbydende. Slik ønsker vi ikke at det skal være. Derfor går næringsforeninga og kommunen i bresjen for et felles løft blant driverne på Mosanden, sier ordføreren.

Seks år siden

Sist det ble ryddet ordentlig opp på Mosanden var for seks år siden. Da ble det bra, men så har det ballet på seg og blitt mer og mer rotet igjen - også ved kommunens lager. Der har de nå tatt grep, hatt gi bort-dag og blitt kvitt mye som hadde hopet seg opp og som kommunen ikke hadde bruk for. Nå skal det kommunen lagrer der, ha sine faste plasser, systematisk og ryddig.

Lite til

- Det er veldig positivt at kommunen blir med på ryddedugnaden. Det er ikke alltid så mye som skal til for at det skal se penere ut - kast litt skrot, mal en vegg, sier leder i næringsforeninga Bente Bakke.

- Det er gratis å ha det ryddig, supplerer foreningsmedlem Guri Brenden Skøld.

Gratis hjelp

Næringsforeninga og kommunen håper å få til en positiv dialog med alle på Mosanden, enten de bare har forsømt litt grasklipping, eller det er mer å ta tak i. Mandag 18. september stiller forresten kommunen med hjullaster til alle som trenger hjelp til å løfte store ting som skal flyttes eller kjøres vekk.

På dagsorden

Når ryddejobben er gjort for denne gang, håper næringsforeninga av området vil forbli pent ved at alle legger inn rydding som en fast rutine.

- Kanskje bør vi bør det på dagsorden i foreninga oftere. Vi har også snakket om å premiere fineste området som en ekstra motivasjon, sier Bente Bakke.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 06.09.2017 11:52:58