Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil fikk utmerkelse for fremragende prestasjoner

Tre menn hvorav de to ytre holder innrammet diplom

​En stolt ordfører Ole Martin Norderhaug (til venstre) og prosjektansvarlig for SITE-prosjektet
i Sverige Ingemar Kyhlberg fikk hvert sitt sertifikat av Erik Hagen fra Hedmark fylkeskommune.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

Trysil og samarbeidspartnerne på norsk og svensk side har fått en europeisk utmerkelse for fremragende prestasjoner med Green- og SITE-prosjektene.

​Utmerkelsen kommer i form av et sertifikat etter at prosjektene var nominert, men ikke nådde helt til topps i utdelinga av prisen Sail of Papenburg. Den deles ut av AEBR - sammenslutningen av europeiske grenseregioner. Papenburg er en liten by i Niedersachsen der AEBR ble stiftet av tyske, hollandske og belgiske grenseregioner i 1971.

Nominasjon

- I dag har AEBR 28 medlemmer og er en av de viktigste drivkreftene bak store, europeiske samarbeidsprosjekt og EUs regionpolitikk, sa Erik Hagen fra Hedmark fylkeskommune da han overrakte sertifikatet. Han har jobbet med svensk-norsk samarbeid siden 2003 og sto bak nominasjonen av Green, Green 2020 og SITE-prosjektet.
- Tenke det, ønske det, ville det, men gjøre det. Med de vellykkede prosjektene Green, Green 2020 og SITE har grensekommunene, skidestinasjonene og andre bidragsytere vist at evnen til handling er til stede i rikt monn, sa Hagen.

Utmerket seg

Sail of Papenburgs jury hadde fått forslag på ni prosjekter i år. Valget var ikke enkelt, siden alle kandidatene kunne vise til utmerkede resultater. Prisen gikk til et belgisk/tysk/nederlandsk samarbeid. De andre åtte fikk et sertifikat som et bevis på AEBRs anerkjennelse.

- Dere har vist lederskap i klimapolitikken. Måten det offentlige og privat næringsliv har virket sammen på, er uvanlig og veldig effektivt for å få til endring i praksis, sa Hagen.

Sertifikat

Han hadde med seg to sertifikat da han kom til Trysil for å få med seg oppsummeringa av Green 2020 - ett til ordfører Ole Martin Norderhaug og ett til Ingemar  Kyhlberg, prosjektansvarlig for SITE-prosjektet i Sverige. Men han understreket at anerkjennelsen går til alle partnerne i Green- og SITE-prosjektene, og alle som har bidratt til at disse prosjektene ble så vellykkede.

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:26:38