Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Pallplass til Trysil i NHOs Kommune-NM 2018

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 27.08.2018 14:27:29
Gro Svarstad, Gudrun Sanaker Lohne, Per Becker og Erik Sletten. Foto: NHO Innlandet

​NHO Innlandet bød næringssjef Gro Svarstad, daglig leder i Destinasjon Trysil Gudrun Sanaker Lohne, journalist Per Becker og ordfører Erik Sletten på lunsj for å feire at mye går riktig bra i Trysil.

Foto: NHO Innlandet

​NHO Innlandet har vært i Trysil og feiret at vi er tredjebest i Innlandet på klatring. Fra 2012 til 2017 klatret vi 68 plasser i Kommune-NM.

I Kommune-NM rangerer NHO landets kommuner etter attraktivitet og lokal vekstkraft. I år har de målt oss på fem områder; næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommuneøkonomi. ​Samlet sett er vi nå på 252. plass blant landets 422 kommuner.

Nøkkeltall

- Resultatene fra NHOs Kommune-NM gir nøkkeltall på en rekke relevante områder som er av interesse for næringsliv, politikere, offentlige etater og innbyggere. I NHO er vi opptatt av å synliggjøre hva som skal til for å skape lokale arbeidsplasser og vekstkraft for næringslivet, og denne rapporten er et verktøy for nettopp dette, sier regiondirektør Jon Kristiansen.

Arbeidsmarked

Ifølge pressemeldingen NHO har sendt ut, går kommunene i Innlandet i gjennomsnitt fram ni plasser på langsiktige målinger fra 2012 til 2017. De fem kommunene med størst fremgang i denne femårsperioden er Nord Aurdal, Ringebu, Trysil, Lesja og Vestre Toten. Særlig indikatorene for arbeidsmarked og demografi viser positive utslag.

Langsiktig

- Resultatene fra Kommune-NM viser at målrettet arbeid over tid gir langsiktige resultater. Det er gledelig å bemerke den positive utviklingen både i Mjøsbyene og i mindre kommuner. Det lønner seg å samarbeide og trekke på kunnskap, erfaringer og kompetanse på tvers av kommunegrenser, sier Kristiansen.

Østerdalen

Om Østerdalen og Elverumsregionen skriver NHO:

I løpet av siste fem år er det Trysil kommune som kan vise til en sterkest vekst, med hele 68 plasser opp. Med det plasserer de seg på pallen blant de tre beste i Innlandet. Elverum klatrer 11 plasser, mens Alvdal rykker 6 plasser opp. Tolga har derimot en negativ utvikling i perioden med 71 plasser ned. Dette gir jumboplassen i Innlandet.

Reiselivet

Trysil har sine sterkeste indikatorer innenfor arbeidsmarked og demografi, mener NHO.

- Reiselivet i Trysil er betydelig for regionen, det gjøres store investeringer i fjellet og i handelsnæringen. Videre gir dette en økning av helårs arbeidsplasser, som er med på å forklare positiv vekst og utsikter, sier Kristiansen.

Ordføreren

Ordføreren er sjølsagt fornøyd med at Trysil er på veg oppover. Han mener at bedriftsbesøkene han og næringssjefen gjennomfører, er viktige. På den måten blir de kjent med det lokale næringslivet og de mulighetene og utfordringene de står overfor.

Mer info, blant annet ordførerens uttalelse, finner du til høyre.

Sist oppdatert: 27.08.2018 14:56:52