Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Seks har fått Miljøfyrtårndiplom

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 08.11.2016 11:37:28
Gudrun Sanaker Lohne, Erik Bringner, Annie Gränsmark, Pontus Åkesson, Morgan Eriksson, Caroline Gjøstøl og Stig Jørgensen

​Fra venstre: Gudrun Sanaker Lohne, Erik Bringner, Annie Gränsmark, Pontus Åkesson, Morgan Eriksson, Caroline Gjøstøl og Stig Jørgensen med det synlige beviset - miljøfyrtårndiplomene. Vi gratulerer!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

​Siden starten i 2011 er 22 bedrifter i Trysil sertifisert som Miljøfyrtårn. Seks av disse fikk i dag overrekt diplom fra ordføreren.

​Det ble en fin og høytidelig overrekkelse av diplomer før kommunestyremøtet til disse Miljøfyrtårnbedriftene:

  • Destinasjon Trysil SA ved Gudrun Sanaker Lohne
  • Innkjøps & Driftspartner AS - Trysil ved Erik Bringner og Annie Gränsmark
  • Radisson Blu Trysil Resort ved Pontus Åkesson og Morgan Eriksson
  • Park Inn Trysil Mountain Resort ved Pontus Åkesson og Morgan Eriksson
  • Princess Trysil ved Caroline Gjøstøl
  • Tepas Industrier AS ved Stig Jørgensen

Resertifisering

- Sertifiseringen er gyldig i tre år. Etter det kreves det en resertifisering for å kunne være sertifisert i tre nye år. Av de 22 bedriftene i Trysil som er sertifisert er nå 11 resertifisert, mens to er i prosess med å resertifisere seg. For en virksomhet er sertifikatet utløpt. De øvrige 8 virksomhetene skal resertifiseres i perioden 2017 til 2019, forteller Bjørn Tore Bækken som er ansvarlig for Miljøfyrtårn i Trysil kommune.

Norge - et bærekraftig reiseliv

Bakgrunnen for at Trysil kommune etablerte seg som Miljøfyrtårnkommune var prosjektet Norge - et bærekraftig reiseliv, der Trysil ble valgt ut som en av fem reiselivsdestinasjoner i et pilotprosjekt. Innovasjon Norges mål med pilotene er å vinne erfaringer med målrettet arbeid i en lokal destinasjon, for at denne skal kunne utvikle seg som et bærekraftig reisemål.

Trysil - flest mulig bedrifter miljøsertifisert

Et av tiltakene som kom fram i arbeidet i Trysil og som ledd i å bygge opp økonomisk levedyktighet var å stimulere til at bedriftene i Trysil ble miljøsertifisert. Destinasjon Trysil valgte å satse på Miljøfyrtårnsertifisering.

Miljøinnsats

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Nesten 5 000 virksomheter er sertifisert Miljøfyrtårn per juni 2016.

Tiltak i hverdagen

Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Virksomhetene oppfyller kriterier og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø.

Sertifisering

Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. Det leveres en årlig klima- og miljørapport og hvert tredje år blir virksomheten resertifisert. Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp.

Kommunen tilrettelegger

Før en virksomhet kan bli sertifisert, må kommunen hvor virksomheten er lokalisert ha fattet et politisk vedtak om å være med i Miljøfyrtårnordningen. En kommune som kjøper lisens forplikter seg til å legge til rette for Miljøfyrtårn-sertifisering og oppfølging i sin kommune i henhold til vilkår for kommuner.

Miljøfyrtårnkommune

Formannskapet vedtok 15. juni 2010 at Trysil kommune skulle være Miljøfyrtårnkommune og sørge for utdanning av sertifisører, og dermed legge til rette for at virksomheter i kommunen kunne sertifisere seg som Miljøfyrtårn. Kommunen er sertifiseringsmyndigheten og kan utstede sertifikat til virksomheter etter de til en hver tid gjeldende retningslinjer.


 

 Overrekkelsen av Miljøfyrtårndiplomer

Ordfører overrekker diplomeneOrdfører overrekker diplomene 1Ordfører overrekker diplomene 2Ordfører overrekker diplomene 3Miljøfyrtårnbedrifter 3Destinasjon Trysil og Innkjøps og DriftspartnerMiljøfyrtårnbedrifter 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 08.11.2016 14:28:42