Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kurs i GDPR

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 06.02.2019 13:00:00
GDPR

​GDPR skal sørge for en god beskyttelse av personopplysninger samtidig som personopplysninger skal kunne utveksles fritt innenfor EØS-området.

​Kurset holdes mandag 18. mars kl. 10-14 på Campus Trysil.

Kursholder Kurt O. Bjørnnes gir deg innføring i de nye reglene for behandling av personopplysninger – GDPR (General Data Protection Regulation).

Kort fortalt

GDPR er en lov som stiller krav til hvilken informasjon bedrifter, skoler og andre organisasjoner kan lagre om deg, og hvor lenge de kan lagre informasjonen. GDPR gir deg dessuten mulighet til å henvende deg til en virksomhet og få utlevert all data de har om deg.

Sentrale emner i kurset er:

  • Innledning om personvern i offentlig forvaltning og forholdet til offentlighet og arkivering
  • Innholdet i sentrale begreper i personvernretten:
    - Personopplysning
    - Behandlingsansvarlig
    - Databehandler
    - Registrert
  • Vilkårene for å behandle personopplysninger
  • Internkontroll og informasjonssikkerhet
  • Plikten til å utarbeide en konsekvensanalyse/personvernanalyse
  • Prinsippene om innebygd personvern
  • Reglene om personvernombud
  • Tilsyn og kontroll, herunder Datatilsynets rolle

Målgruppe for dette kurset er ledere, ansatte og tillitsvalgte i offentlig sektor.

Påmelding

Kurset koster 1 700 kroner og inkluderer lunsj og forfriskninger. Bindende påmelding innen 4. mars her. Campus Trysils lokaler er oppe på Trysil turistsenter.

Sist oppdatert: 04.04.2019 15:53:06