Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kontroll av salgs- og skjenkebevillinger

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 14.09.2018 12:10:00
Amir Torabi Parizi og Line Menes

​Amir Torabi Parizi fra Securitas og næringskonsulent Line Menes forteller at de har blitt svært godt mottatt på kontrollrundene sine.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Så langt er 12 salgssteder og 21 skjenkesteder kontrollert. Og resultatene er veldig gode!

​I Trysil har flere av salgs- og skjenkestedene hatt besøk av kontrolltjenesten.

Hva kontrolleres

- Det er vilkårene, som er gitt i bevillingen, og alkoholloven og alkoholforskriften som kontrolleres og resultatene er meget bra i Trysil, forteller næringskonsulent Line Menes.

Kontrollører

Det er kommunen selv som er ansvarlig for kontrollene. Kontroll av steder med skjenkebevilling skal gjennomføres av to kontrollører. Fra 1. januar 2018 fører kommunen også tilsyn med salg av tobakksvarer.

Kontrollerer alle

- Endringer i lovverket samt ny ekstern kontrollør gjorde at vi bestemte oss for å besøke alle med bevilling i Trysil kommune. Sammen med Securitas skal vi besøke alle salgs- og skjenkesteder som vi er pålagt å kontrollere, sier næringskonsulenten.

Besøksrunder

- Til nå har vi besøkt 12 salgssteder og 21 skjenkesteder. Dette har vært åpen kontroll, det vil si at vi har varslet at vi kommer. Nå har vi igjen å besøke ni skjenkesteder og to salgssteder. Disse vil vi kontrollere når vintersesongen har kommet i gang, forteller Line.

Dialog

- Bevillingshavere kan også ta opp ting som dem lurer på, og de kan gjerne også dele sine erfaringer med oss. Det setter vi stor pris på, sier Line.

Sist oppdatert: 14.09.2018 12:19:39