Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Vellykket innovasjonscamp og messe

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 21.09.2017 13:55:00
Innovasjonscamp i Trysilhallen

Her ser vi en av gruppene på innovasjonscampen.

Foto: Gro Svarstad, Trysil kommune

​Liv og røre, godt engasjement, stor kreativitet og gode ideer - det er oppsummeringa etter tidenes første innovasjonscamp på Tryvis.

​- Dette har kommet for å bli, en kjempeviktig arena for både skole, elever og lokalt næringsliv, og allerede nå har vi store planer for neste år, sier en superfornøyd næringssjef Gro Svarstad.

185 deltakere

Trysilhallen var gründerplassen da niende og tiende klasse fra Engerdal barne- og ungdomsskole, Trysil ungdomsskole samt voksenopplæringa konkurrerte om de beste innovative ideene. Arrangører for campen var næringsavdelingen i Trysil kommune og Vegard Larsen fra Ungt Entreprenørskap, han hadde også med seg to til.

Fire oppdrag

Hele 39 grupper skulle løse sine oppdrag, gitt av næringsavdelingen. Tilsammen var det fire ulike oppdrag som skulle fyre oppunder kreativ tenking - og ikke minst få elevene til å tenke stort.

Kort oppsummert var dette oppdragene:

  • Å sette opp en selfie-plass i kommunen din
  • Hvordan utnytte trevirket på en helt ny måte i fremtiden
  • Foreslå severdigheter og infrastruktur langs veien (aksen mellom Elverum - Trysil - Engerdal - Røros)
  • En opplevelse/severdighet så spesiell at utenlandske turister bare må innom

Oppdragene i sin helhet kan du lese til høyre.

Mange spennende prosjektideer

Både Gro Svarstad og næringsmedarbeider Bjørn Olsen er svært fornøyd med innovasjonscampen. - Vi fikk akkurat det trøkket vi håpet på, og det kom opp masse spennende prosjektideer som vi tar med oss videre, sier Svarstad.

Alle er vinnere

- Det er viktig å huske at her var alle vinnere. Likevel så valgte vi å kåre fire gruppevinnere, før vi tilslutt kåret en vinner, sier Olsen. Næringsavdelingen stod bak premiene og delte ut 1 000 kroner til de som kom på første plass, 750 kroner til de på andre, 500 kroner til tredjeplassen og t-skjorter til vinnerne av fjerdeplassen.

Eventyrstien på første plass

Vinnerne forklarer det slik: Eventyrstien blir et sted mellom Engerdal og Røros og skal gjøre bilturen mer eventyrlig. Starten og slutten av Eventyrstien har en regnbue, det ligger en restaurant inne i eventyrstien og her kan du kappete graut med trollet. Underveis blir det natursti, fargerike vegmerkinger og 40 kilometers sone. I tillegg vil man kunne laste ned en app hvor man kan høre på lydbøker med kjente eventyr eller delta på natursti/quiz. Bak den kreative ideen står Hans Martin Kveen, Silje Larsen Ryen, Vetle Moe og Sara K.B. Gløtheim fra 9 A på Trysil ungdomsskole.

Tidenes selfie-spot

Et artig og spenstig forslag var også forslaget om å kjøre zipline fra toppen av fjellet og ta selfie mens man suser nedover fjellsida.

Yrkes- og utdanningsmessa

- Det har vært viktig for oss å få mange til og være med på innovasjonscampen slik at det kunne bli ekstra liv og røre også på yrkes- og utdanningsmessa, forteller Gro og Bjørn. Flere fra det lokale næringsliv var på plass og også studiesteder utenfor Trysil, blant annet Midt-Østerdal videregående skole, studiested Sønsterud og Høgskolen i Innlandet, Evenstad.

Utdanningsprogram i Trysil

Trysil videregående skole har disse utdanningsprogrammene: Kunst, design og arkitektur, bygg- og anleggsteknikk, helse- og oppvekstfag, restaurant- og matfag, studiespesialisering og idrettsfag.

Varm lunsj og åpen restaurant

En lærer og elever fra restaurant- og matfag serverte varm lasagne med salat og rundstykker til alle på innovasjonscampen. - Dette skal de ha skryt for, alle på campen fikk varm mat - meget bra logistikk, sier en imponert Bjørn Olsen.

Takk

Næringsavdelingen retter en stor takk til begge grunnskolene, Trysil videregående skole og lokalt næringsliv. - Vi skal bygge videre på innovasjonscampen for Trysil og Engerdal, for dette er like aktuelt for begge kommunene, sier Olsen. - Og vi gleder oss allerede til neste år. Nå har vi tatt sjølkritikk for valg av musikk til lunsjen, så neste år velger vi litt mer moderne musikk, så er det sagt, sier Svarstad.

 Bildeglimt fra innovasjonscampen, yrkes- og utdanningsmessa

Innovasjonscamp i TrysilhallenInnovasjonscamp i Trysilhallen 2Innovasjonscamp i Trysilhallen 4NaturbrukSkistarFlæsk og humleStudiespesialiseringEn representant fra Trysil kommune og en fra fylkeskommunenPå labbenHøgskolen i InnlandetPå labben 2Trysil kommune rigger til standAnne Norderhaug SætrePå restaurantUtenfor bygg- og anleggsteknikkKunst, design og arkitekturI kantinaI kantina 2Helse- og oppvekstfagTrysil kommune har læreplassgarantiI kantina  med ordførerFørste og andre plass


Sist oppdatert: 21.09.2017 14:21:29