Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Innovasjon Norge støtter Trysil-kurs i byggeplassledelse

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 31.10.2016 08:09:00
Gro Svarstad og Liz Bjørseth

​Næringssjef Gro Svarstad til venstre og Liz Bjørseth, som i denne sammenheng representerer en av initiativtakerne Arne Tøråsen AS, er glade for at entreprenører i Trysil og Engerdal nå får tilbud om kurs i byggeplassledelse.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Trysil kommune har fått 290 000 kroner av Innovasjon Norge, så i vinter tilbyr vi entreprenører kurs i byggeplassledelse.

​Næringssjef Gro Svarstad er veldig fornøyd, særlig fordi initiativet til kurset kom fra næringa sjøl.

Trysil og Engerdal

- Over tid har entreprenørene i Trysil og Engerdal skolert seg og sine ansatte. I regi av Campus Trysil har det vært kjørt en rekke kurs tilpasset lokale behov, for eksempel våtromskurs, stillaskurs, TEK 17, og plan- og bygningsloven. Det har nå kommet ønske om å kjøre kurs i byggeplassledelse, skrev næringssjefen i søknaden til Innovasjon Trysil.

Byggeplassledelse

- God byggeplassledelse er en forutsetning for å kunne gjennomføre byggeprosjektene med god kvalitet, effektivitet og et godt økonomisk resultat. Kurset er presentert for entreprenører i Trysil og Engerdal, og de signaliserer behov for denne kompetansen og interesse for at kurset kjøres vinteren 2017. At kurset kjøres lokalt gjør at flere har mulighet for å delta, skrev næringssjefen videre.

Byggmesterskolen

Kurset, som er utviklet av Byggmesterskolen, starter på nyåret og kjøres i regi av Campus Trysil. Det legges opp til fire samlinger à to dager i løpet av cirka åtte måneder. Kurset er praktisk vinklet, og deltakerne får tilgang til kalkulasjonsprogram og nettbaserte styringssystem. Næringssjefen kommer tilbake til endelig tidsplan.

Dekker 50 %

Tilskuddet fra Innovasjon Norge dekker 50 % av kursutgiftene. Ifølge finansieringsplanen skal Campus Trysil stå for lokaler og bespisning, totalt 20 000 kroner, mens de siste 275 000 kronene tas inn i deltakeravgift.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 31.10.2017 00:53:46