Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Industriskinn er i gang i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 19.04.2018 09:30:00
Eivind Hellandsjø med flere i produksjonslokalene

​Endelig kunne daglig leder Eivind Hellandsjø åpne Industriskinns produksjonslokaler i Trysil. Der syr de vernejakker til smelteverksarbeidere. Fire tryslinger er ansatt så langt.

Foto: Gro Svarstad, Trysil kommune

​En gledens dag, sa ordfører Erik Sletten da Industriskinn ble offisielt åpnet 18. april 2018.

​I produksjonslokalene i Vestsidevegen 71 i Mosanden næringspark jobber nå fire tryslinger med å produsere vernejakker til smelteverksarbeidere. Produksjonsleder Ingrid Melby, Lene Sofie Myrstad og Anne Sofie Simonsson syr og Jarle Engerbakk stanser ut plaggdelene.

Ny industri

Ordføreren setter stor pris på alle nye arbeidsplasser i kommunen, og blir ikke mindre glad når helt nye bransjer finner ut at Trysil er det rette stedet for etablering og satsing.

- Jo mer variert arbeidsmarked vi har, jo bedre, slår ordføreren fast.

Valgte Trysil

Elgskinn er hovedråvaren i vernebekledningen til Industriskinn AS. Daglig leder Eivind Hellandsjø syntes det var naturlig å starte syfabrikken i elgkommunen Trysil. Han er svært fornøyd med hjelpa han har fått av kommunen i etableringsfasen, og roser næringssjef Gro Svarstad spesielt.

Lokale eiere

Eivind Hellandsjø eier 30 % av aksjene, Stormora AS 30,2 %, Flendalen Sameieskog ANS 23 % og Landerud AS 5,6 % mens Håkon Sætre, Rolf Kvile, Jon Sørby AS og O. G. Sørhuus AS eier 2,8 % hver.

Styret

Rolf Kvile er styreleder. Olav Bø fra Stormora og Håkon Sætre er styremedlemmer, mens Frank Robert Lund fra Flendalen Sameieskog er varamedlem.

1 600 grader

Vernebekledningen til Industriskinn er utarbeidet i samarbeid med blant andre Sintef. Den skal beskytte smelteverksarbeidere som eksponeres for metallsprut med temperaturer på opptil 1 600 grader. Klærne består hovedsakelig av elgskinn og en spesialtekstil.

Estland

I første omgang er det jakkene som blir sydd i Trysil. Buksene blir sydd i Estland, men Hellandsjø vurderer å ta bukseproduksjonen hjem til Norge.

Elgskinn

Elgskinnene kjøper Industriskinn fra et garveri i Finland, som samler inn elgskinn både i Finland, Sverige og Norge.

- Vi bistår med logistikken i Norge og jobber med å utvikle Trysil som en «hovednode» for innsamling av elgskinn i Norge, sier Hellandsjø.

Erik Sletten og Eivind Hellandsjø 

Ordfører Erik Sletten og daglig leder i Industriskinn AS Eivind Hellandsjø.
Foto: Gro Svarstad, Trysil kommune

Rolf Kvile og Ingrid Melby 

Styreleder Rolf Kvile og produksjonsleder Ingrid Melby i Industriskinn AS.
Foto: Gro Svarstad, Trysil kommune

 

Sist oppdatert: 19.04.2018 09:34:41