Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nytt tilbud for næringslivet

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 10.04.2018 13:10:00
Gro Svarstad og Bjørn Olsen

​Velkommen til enda mer gründerhjelp nær deg, sier Gro Svarstad og Bjørn Olsen.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Lokale gründere og bedriftseiere gis nå muligheten til å treffe Innovasjon Norge og Hedmark Kunnskapspark her i Trysil.

​I budsjettprosessen for 2018 fikk rådmannen i oppdrag å lage et utviklingsprogram for små og mellomstore gründerbedrifter for å bidra til og øke overlevelsesevnen for bedriftene og synliggjøre Trysil som et attraktivt sted å etablere seg.

Kartlegging

Næringsavdelingen har sjekket hva som gjøres rundt omkring i landet, og de har hatt flere workshops med lokale gründere og bedriftsledere.

Tettere dialog

 - Vi har fått mange tilbakemeldinger som vi driver og systematiserer nå. Det kom fram som et klart ønske at mange av bedriftene ønsker en tettere dialog med Innovasjon Norge og Hedmark Kunnskapspark, forteller næringssjef Gro Svarstad.

Nytt tilbud i Trysil

- Vi starter nå opp med en ordning med felles kontordager for Innovasjon Norge og Hedmark Kunnskapspark. Det skal være enkelt å booke seg tid, og tilbudet er selvsagt gratis, sier næringssjefen.

Hvor og når?

Tilbudet starter pent med en dag i måneden på Trysil rådhus. - Vi håper at dette kan være med på å senke terskelen, slik at det bare kan bli å stikke innom eller raskt booke en time, sier Bjørn Olsen på næringsavdelingen. Ikke bare er det et nytt tilbud, det vil for mange også bli tidsbesparende.

For hvem?

Lavterkseltilbudet er for de som har en ide, såvidt har startet eller er i gang med egen virksomhet. - Engerdal kommune er også invitert til å være med på ordningen, forteller Svarstad.

Som før

Det er fremdeles slik at de som ønsker det kan reise til Hamar, som før, for å treffe Innovasjon Norge og Hedmark Kunnskapspark. Næringsavdelingen er som alltid tilgjengelig for råd og informasjon.

Informasjonsmøte

Det ble avholdt et informasjonsmøte tirsdag 17. april kl. 17-19 på kommunestyresalen på Trysil rådhus. - Her skal vi gå inn på hva dette kan bety for den enkelte gründer og bedriftseier. Det er nyttig å vite at det finnes, sier Olsen.

Tilbudet

Innovasjon Norge kan gi rådgivningstjenester til dem som er i en oppstartsfase eller er i drift. Her kan du få hjelp hvis du har spørsmål om ideen din, eller du skal søke finansiering. Hedmark Kunnskapspark jobber med prosjektutvikling, gir råd og veiledning og kobler opp mot ulike fagmiljøer.

Positivt

- For oss er det lurt å kjenne godt til dem. Det blir faglig stimulerende for både oss på næring og landbruk å få de på huset. Samtidig er det også en fin måte for Innovasjon Norge og Hedmark Kunnskapspark og synliggjøre seg selv, sier næringssjefen.

Tidlig dialog

- For etablerere er det er viktig å komme i dialog i en tidlig fase, få råd og tips underveis. En slik ordning er bare positiv, sier Bjørn.

- Vi håper det nye tilbudet vil bli positivt mottatt og brukt. Dette er et godt virkemiddel for å holde tempoet oppe i nyetableringer i kommunen vår! sier Gro og Bjørn.

Sist oppdatert: 23.04.2018 14:49:03