Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Gründercamp og yrkes- og utdanningsmesse

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 14.09.2017 14:50:00
Elever på helse- og oppvekstfag, Harald Østmoe og Gro Svarstad

​Elever på helse- og oppvekstfag, Harald Østmoe og Gro Svarstad gleder seg skikkelig til messa.

Foto: Monika Søberg, Lokalavisa Trysil-Engerdal

Messa arrangeres onsdag 20. september kl. 14-17 på videregående, samtidig med nyheten gründercamp for 180 elever.

Yrkes- og utdanningsmessa er et samarbeid med Trysil videregående skole og næringsavdelingen i Trysil kommune og arrangeres nå for tredje gang. Til messa er niende og tiende klasse på Engerdal barne- og ungdomsskole og Trysil ungdomsskole invitert.

Målet

- Vi ønsker å vise fram mangfoldet som finnes blant studieretningene og håper messa vokser mer og mer for hvert år. Samtidig har vi som mål å vise ungdommen hvilke karrieremuligheter som finnes i kommunen, sier Bjørn Olsen på næringsavdelingen.

Utdanningsmulighetene

På messa vil Trysil videregående skole informere om sitt utdanningsprogram innen:

  • Bygg- og anleggsteknikk
  • Helse- og oppvekstfag
  • Restaurant- og matfag
  • Idrettsfag
  • Studiespesialisering
  • Kunst, design og arkitektur

I tillegg kommer også andre videregående skoler i Hedmark, for å supplere og fortelle om studieretninger som ikke Trysil har.

Næringslivet

- Flere aktører fra både det kommunale og private næringslivet kommer. Bedriftene som kommer er tilpasset de studieretningene som videregående her i Trysil har, forteller næringsmedarbeider Bjørn Olsen.

Gründercamp

Nytt i år er altså gründercampen som har invitert hele 180 ungdomsskoleelever. Disse deles opp i grupper, opptil 36 grupper og skal konkurrere mot hverandre. - Vi håper på stort engasjement og yrende liv i Trysilhallen, sier Olsen.

Kåringer

Gründercampen er fra kl. 10-14. Hver gruppe får oppgaver å jobbe med og presenterer sitt resultat for en jury. Fire gruppevinnere vil legge fram sin presentasjon kl. 15.30 i kantina, før nummer en kåres. Juryen består av to fra Trysil videregående og to fra næringsavdelingen i Trysil kommune. Med seg på gründercampen har de også Ungt Entreprenørskap fra Hamar.

Åpen restaurant

Alle deltakerne får mat kl. 12 og i tillegg har Trysil videregående åpen restaurant kl. 14-17 og serverer middag og lekre småretter.

Velkommen!

 

Sist oppdatert: 21.09.2017 00:51:03