Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Framtidas arbeidstakere

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 14.11.2016 10:56:26
10. klassinger på Trysil ungdomsskole

​10. klasse på Trysil ungdomsskole fikk masse informasjon på bedriftsbesøket.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Hele 10. trinn på Trysil ungdomsskole har vært på bedriftsbesøk i Trysil kommune og fått masse informasjon og råd.

- Elevene står ovenfor tøffe valg når de om få måneder skal velge videre studieretning. Da kan det være greit å vite at Trysil kommune, både som kommune og arbeidsgiver, har et stort behov for dem i framtida. Og at det finne utrolig mange veier til en spennende karriere, sier en engasjert Bjørn Olsen som jobber på næringsavdelingen.

Fullfør det påbegynte

- Gjennomgangstema på bedriftsbesøket var at elevene må følge sine egne interesser, og at det ikke finnes noe som er mer rett eller galt når det gjelder utdanningsvalg. Dessuten kommer karrieren til å ta nye og ofte helt nye veier etter hvert som interessene deres endres i løpet av et langt liv. Det viktigst er likevel å fullføre det som er påbegynt før en tar nye veivalg, forteller Olsen.

Bred informasjon

Elevene fikk masse informasjon fra både rådmann, personalsjef, næringssjef, teknisk sjef, medarbeidere fra plan-, bygg- og miljøavdelingen, landbruksavdelingen og helse-, sosial- og omsorgsavdelingen.

Råd fra rådmannen

Rådmann Jan Sævig hadde tre råd han ville at elevene skulle notere seg: Udokumentert fravær er aldri bra, det er noe av det første en arbeidsgiver legger merke til. Dernest å gjøre sitt beste for å sikre seg gode nok karakterer som gir en viss handlefrihet for videre valg i karrieren. Og til slutt å ta vare på helsa og holde seg i form.

Jan Sævig
Rådmann Jan Sævig.

 - Det ble mye inntrykk på kort tid, men budskapet var svært entydig: Trysil som både kommune og arbeidsgiver trenger ungdommen både nå og i fremtiden!, sier Bjørn Olsen.

 

Sist oppdatert: 14.11.2016 13:20:26