Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil Interiørtre får 1 375 000 kroner i tilskudd

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.03.2018 08:00:44
Trysil Interiørtre. Foto: trenytt.no

​Eierne investerer 5,5 millioner i Trysil Interiørtre i Nybergsund. Det kan være starten på noe veldig positivt innen trebasert industri, en næring som bør ha et stort potensial i Trysil, sier ordfører Erik Sletten.

Foto: trenytt.no

​Fondsstyret var ikke i tvil; nysatsinga til Trysil Interiørtre AS fortjener et solid, kommunalt tilskudd.

Kommunestyret har styrket kraftfondet med 5 millioner kroner som er øremerket tiltak innen bransjene bygg og anlegg, skogbruk og industri. Den første bedriften som får nyte godt av dette, er Trysil Interiørtre AS.

Riktig tiltak

- Det​ kan virke som dette er mye penger til ett prosjekt, men Ap mener at dette er et helt riktig tiltak å støtte, sa Stein Bogsveen da fondsstyret enstemmig vedtok å innvilge søknaden fra Trysil Interiørtre om 1 375 000 kroner 6. mars. Investeringen selskapet står overfor, beløper seg til 5,5 millioner.

Stort potensial

- Dette er en veldig positiv sak. Det er kort tid siden det forrige driftsselskapet gikk konkurs og det så veldig mørkt ut. Så her har det skjedd veldig mye på kort tid. De nye investorene har allerede tatt inn flere sysselsatte enn før konkursen, sa ordfører Erik Sletten. Nye investorer med nye tanker har gitt bedriften ny giv, slo han fast.

- De sitter på gamle maskiner og driftsmidler. Fornying trengs. Jeg føler at dette er starten på noe veldig positivt innenfor trebasert industri, en næring som de fleste tenker har et stort potensial i Trysil.  Det er et stort beløp, men det skal skje store ting der, så dette henger bra på grep, sa ordføreren.

Ringvirkninger

- Dette er helt i tråd med målsettingen og hensikten bak økningen av kraftfondet, sa Anders Nyhuus, H og la til: - Det er en annen side her også; den nye majoritetseieren bør føle seg meget velkommen til Trysil med dette vedtaket. Det gir grunnlag for en utadrettet kommunikasjon om at det lønner seg å komme til Trysil, etablere seg og starte virksomhet. Dette bør ha ringvirkninger. Jeg håper at det ryktes. Vi skal selvsagt ikke strø om oss med penger til alt som kommer, men denne søkeren har vist gjennomføringskraft og soliditet.

Trysil Interiørtre

Håkan Stengrundet er daglig leder og styreleder i Trysil Interiørtre AS som har en over 60 år lang historie og var en hjørnesteinsbedrift i lokalsamfunnet Nybergsund før de sommeren 2017 måtte melde oppbud. Fundus AS, som Håkan Stengrundet er eneaksjonær i, kjøpte opp konkursboet. Nå har han nå fått med seg Valdres-bedriften Vyrk AS for å utvikle bedriften videre.

- Sammen skal selskapene sikre at viktig kompetanse og arbeidsplasser blir beholdt. Trysil Snekkeri AS ble også kjøpt opp og blir nå slått sammen med Trysil Interiørtre. Trysil Interiørtre AS utgjør i dag cirka14 årsverk, heter det i søknaden. 

Produkter

Trysil Interiørtre AS har unike antibrann-produkter og lydspilevegg- og takelementer. I tillegg produserer de tak- og veggbekledning av andre kjernematerialer som kryssfiner, MDF og spon. Produktene leveres også til underleverandører i Russland og Italia. Kundene i Norge er hovedentreprenører, innredningsentreprenører, byggmestere og byggevaregrossister.

Bredere sortiment

- De nye eierne ser synergier i et langsiktig samarbeid der mer av treforedlingen kan skje lokalt. Vyrk AS spesialiserer seg på å levere industrielt behandlet trevirke til primært hyttemarkedet, men også til boligmarkedet. Gjennom dette samarbeidet vil vi være i stand til å levere et bredere sortiment av produkter til disse markedene. I tillegg til dette så vil de lokale selskapene Trysil Byggsystem AS og Trysil 860 AS (også eid av Fundus AS) sammen med andre lokale samarbeidspartnere bidra til at verdiskapningen innen treforedling i størst mulig grad vil foregå lokalt, står det i søknaden. 

Sist oppdatert: 08.03.2018 09:58:44