Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Dialogkonferanse om mat til storhusholdninger

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 25.10.2018 14:42:10
Smørbrød med egg og tomater

​Abakus skal lyse ut rammeavtale for matvarer til storhusholdninger for flere kommuner. I forkant av det vil de vite hva lokale leverandører kan tilby.

​Abakus AS inviterer lokale leverandører til en dialogkonferanse om matvarer til storhusholdninger.

​Konferansen holdes i kommunestyresalen i Tynset rådhus onsdag 7. november kl. 10-13.

Påmelding

Interesserte melder seg på til gjertrud.eggen@abakus.as eller tlf. 948 79 858 senest 30. oktober kl. 15.

Innkjøpssamarbeid

Gjertrud Eggen i Abakus skriver:

Kommunene i Sør- og Nord-Østerdal, heretter kalt Innkjøpssamarbeidet består av kommunene Engerdal, Stor-Elvdal, Trysil, Åmot, Alvdal, Folldal, Os, Rendalen, Tolga, Tynset og Røros.
Innkjøpssamarbeidet ønsker dialog med de lokale leverandørene i regionen i forhold til å se på muligheter og utfordringer knyttet til levering av lokale råvarer til det offentlige.

Felles dialogmøte

Innkjøpssamarbeidet ønsker å utfordre lokale leverandører i forhold til å få klarhet i følgende:

  • hvordan er oppbyggingen av produsent- og leverandørmarkedet
  • hvordan fungerer et ev. distribusjonsnett
  • er det interesse hos lokale leverandører for å levere til det offentlige

Anbudskonkurranser

Formålet med denne dialogkonferansen er å få klarhet i om det er ønskelig for lokale produsenter/leverandører å delta i anbudskonkurranser og dermed ha mulighet til å levere sine produkter til kommunene. I så tilfelle hvordan løses dette i forhold til bl.a. distribusjon.

Vis fram produkter

Vi ser at det kan være hensiktsmessig for oppdragsgiver å bli presentert for produktene de ulike leverandører/produsenter tilbyr, dette i forhold til pakningsstørrelser/volum, produktets innhold, mengde etc. Leverandører/produsenter gis derfor mulighet til å medbringe sine produkter til visning for oppdragsgiver.

Oversikt

Dette vil kunne gi oppdragsgiver en tanke om hva som finnes på markedet, og i tillegg utfordre oppdragsgiver til å tenke alternativt og mer effektivt i forhold til fremtidige innkjøp.
Kan leverandøren/produsenten si noe om hvordan kommunene kan redusere matsvinn, mengde emballasje o.l. i forhold til ovennevnte?

Konfidensielt

Ideer som kommer frem i denne prosessen vil kunne bli brukt i utarbeidelse av konkurransegrunnlaget, som benyttes i en kommende anskaffelse  - rammeavtale på matvarer storhusholdning. Anskaffelsen vil bli gjennomført som en etterfølgende prosess i henhold til lov om offentlige anskaffelser. Valg av gjennomføringsmodell for konkurransen vil bli besluttet i etterkant av dialogen. Det presiseres at innspill gitt i dialogprosessen er unntatt offentlighet, og vil bli behandlet konfidensielt.

Sist oppdatert: 31.10.2018 00:51:54