Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nå blir det flyplass!

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 29.05.2017 12:30:00
Erik Sletten

​- Dette er utrolig gode nyheter for Trysil og hele regionen Sälen–Idre–Trysil–Engerdal - og da spesielt for reiselivet, sier ordfører Erik Sletten.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

​- Med finansieringa på plass, er det klart for en storstilt utbygging av flyplassen ved Rörbäcksnäs - dette er en gledens dag! sier Trysils ordfører Erik Sletten.

​EU-kommisjonen har godkjent at den svenske stat kan bidra med 250 millioner kroner til Scandinavian Mountains Airport.

Honnør

- Først vil jeg gi en tydelig honnør til de som en gang tok initiativet og har lagt mye arbeid og hele sjela si i flyplassprosjektet. Jeg tenker da på Skistar ved Bosse Halvardsson, Destinasjon Trysil med flere, sier ordfører Erik Sletten.

Åpner i desember 2019

I tillegg til den statlige investeringsstøtten er også den private investeringen, med cirka 75 % av all investering, i boks. Den totale investeringen er på cirka en milliard svenske kroner. Nå kan neste steg tas for å få åpnet den nye flyplassen og opplevelsessenteret med handel, aktiviteter og restauranter i 2019.

Et kjempeløft

- Realiseringen av flyplassen er viktig for Trysils reise- og næringsliv generelt. Dette gir muligheter for lokale entreprenører i anleggsfasen, lokale bedrifter har muligheter for å etablere seg på business- og servicesenteret og ikke minst vil det gi nye gjester til Trysil, sier ordføreren.

Flere arbeidsplasser

- I år to foreligger det estimater på 40 000 nye gjester til Trysil. Hvis vi regner at de i snitt oppholder seg her i fire døgn og bruker 1 000 kroner per døgn, gir dette en omsetningsøkning på 160 millioner kroner. Økt omsetning innen reiselivet gir flere arbeidsplasser. Dette er en viktig avklaring og gir muligheter for realisering av de mange utviklingsplaner som finnes i Trysil og regionen for øvrig, sier Sletten.

Scandinavian Mountains Airport

En utbygging av den eksisterende sportsflyplassen ved Mobergskölen nær Rörbäcksnäs - ni kilometer fra Hundfjället i Dalarna, nær norskegrensen, vil gi en ny måte å besøke Scandinavian Mountains på, året rundt. Da kan gjestene ankomme Scandinavian Mountains, som er Sälen, Idre, Trysil og Engerdal, med rutefly og charterfly, både fra innland og utland.

Sist oppdatert: 29.05.2017 12:28:46