Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

De første spadetakene på den nye flyplassen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 10.10.2017 15:25:00
En rekke med topper tar de første spadetakene

​Bo Halvardsson (nærmest) var en av dem som tok de første spadetakene på Scandinavian Mountains Airport under en høytidelig seremoni tirsdag 10. oktober 2017.

Foto: Gro Svarstad, Trysil kommune

Varaordfører Knut Løken (H) kaller tirsdag 10. oktober 2017 for en merkedag.

For det var da de første spadetakene på Scandinavian Mountains Airport ble tatt. Trysil kommune var representert ved varaordføreren, rådmannens stedfortreder Bjørn Myhre og næringssjef Gro Svarstad på begivenheten.

Toppene

Sammen med representanter fra Trysils reiseliv overvar de den høytidelige seremonien der politiske størrelser og næringslivstopper fra den andre sida av riksgrensa helt fysisk tok de første spadetakene; nærings- og innovasjonsminister Mikael Damberg, landshøvding Ylva Thørn, ordfører i Malung-Sälens kommune Hans Unander, ordfører i Dalarane-regionen Abbe Ronsten, administrerende direktør i SkiStar Mats Årjes, destinasjonssjef i SkiStar Norge Bo Halvardsson, administrerende direktør i Klæppen Gustav Eriksson og styreleder i Støten Fredrik Larsson.

Åpner i 2019

Flyplassen åpner høsten 2019.

- Økt tilgjengelighet gir flere besøkende noe som igjen genererer vekst og utvikling i vår region. Den totale investeringen er beregnet til 1,1 milliarder kroner, hvorav den svenske staten bidrar med 250 millioner kroner. Scandinavian Mountains Airport eies av 30 lokale og regionale aktører. Ni aktører garanterer for driftsøkonomien de første årene, sier næringssjef Gro Svarstad.

Stor betydning

- Dagens opplevelse på det som skal bli flyplass på Mobergkjølen gir meg tro på ytterligere vekst for kommunen vår, og således blir dagen i dag en merkedag. Flyplassen vil få stor betydning for Trysils videre utvikling, for gjennom den får vi tilgang til nye markeder og kundegrupper , sier varaordføreren.

Motiverende

- Det vil være motiverende for å utvikle Trysil som reiselivsdestinasjon videre. Som tryslinger må vi ta tak i de mulighetene flyplassen gir. Der vil det bli grunnlag for utvikling av nye produkter, handelsvirksomhet vil få en ytterligere oppblomstring og forhåpentligvis vil tiltaket innebære nye arbeidsplasser og positiv befolkningsutvikling, sier varaordføreren.

Riktig tid

Flyplassen kommer på riktig tidspunkt, slår varaordføreren fast:

- Den positive trenden vi har opplevd de par siste åra, vil få godt påfyll. For Trysil kommune blir det nå viktig å støtte opp om arbeidet med flyplassen videre. Vi må som kommune involvere oss i utbygging av infrastruktur gjennom å påvirke rette organer på norsk side og vi må i vårt videre planarbeid være bevisst på at flyplassen tiltrekker oss flere kunder med andre behov enn den tradisjonelle gjest og hytteeier vi så langt har vært vant til, sier han.

 

 Bildeglimt fra de første spadetak-seremonien

Bo Halvardsson, Mats Årjes og Knut Løken Svenske topper (1)ÅpningSpadetak (2)Knut Løken og Bjørn Myhre

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 10.10.2017 15:30:13