Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bevilgning til Studiesenteret.no kan bli fjernet

Mann og kvinne står ved siden av hverandre og retter opp en advarende pekefinger

​Ordfører og næringssjef retter en advarende pekefinger mot hedmarks-
benken hvis de ikke tar tak i og får endret budsjettforslaget.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

Ordfører Ole Martin Norderhaug og næringssjef Gro Svarstad er svært bekymret over at Kunnskapsdepartementet foreslår å kutte hele støtten til Studiesenteret.no.

​Den statlige støtten på 2 millioner kroner gjør at Studiesenteret.no kan samordne behov, forhandle med utdanningsinstitusjoner, etablere studietilbud, drive informasjonsarbeid og administrere studenter på vegne av deltakerkommunene og høgskoler over hele landet.

Viktig for Trysilsamfunnet

Trysil kommune er bindeleddet mellom studentene på Campus Trysil og Studiesenteret.no. - Vi er helt avhengig av Studiesenteret.no som samordner utdanningsinstitusjonene og administrerer studentene. Hvis Studiesenteret.no må fjerne deler av sitt tilbud som følge av manglende statsstøtte, så ser vi ingen mulighet til å drifte Campus Trysil selv. Det har vi rett og slett ikke ressurser til, sier en bekymret næringssjef Gro Svarstad. I dag betaler Trysil kommune 60 000 kroner i medlemskontingent til Studiesenteret.no og Skistar Trysil stiller med lokaler til Campus Trysil på Velkomstsenteret.

Mobilisering

Ordfører Ole Martin Norderhaug forteller om flere kommuner som er svært bekymret for om dette forslaget blir vedtatt når Stortinget skal behandle budsjettet nå i høst. - Vi må ta kontakt med hedmarksbenken og politiske representanter slik at de kan få endret dette budsjettforslaget. Det har svært mye å si for distriktene at tilbudet om høgskolestudier opprettholdes, og ikke minst er det viktig med forutsigbarhet for de studentene vi har ved Campus Trysil i dag, sier ordfører. Studiesenteret.no har avtaler med 46 ulike studiesentre, og de har 1 300 studenter. 23 av disse er studenter ved Campus Trysil.

Mer informasjon finner du til høyre.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:26:38