Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bedriftsbesøk på Bryn Gardsmeieri

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 24.09.2020 10:42:35
Stine Akre, Eline Bryn, Marianne Olsen, Erik Sletten og Jan Tore RIsbakken

​Varaordfører Stine Akre, Eline Bryn, jordbrukssjef Marianne Olsen, ordfører Erik Sletten og Jan Tore Risbakken i nyfjøset på Bryn.

Foto: Gro Svarstad, Trysil kommune

​Ordfører, varaordfører, næringssjef og jordbrukssjef har besøkt Bryn Gardsmeieri i Flendalen.

​​Der møtte de Eline Bryn og Jan Tore Risbakken, et ungt brukerpar med stor tro på framtida i jordbruket, så stor at de investerer i et nytt, topp moderne geitefjøs.

92 mjølkegeiter

Fjøset er snart ferdig, og da kan de 92 mjølkegeitene som fortsatt er på sommerbeite på Rømonysetra, komme hjem. I tillegg skal noen bukker og killinger hematt til gards, forteller varaordfører Stine Akre.

Kjekjøtt

- Eline og Jan Tore er i ferd med å fullføre et storstilt byggeprosjekt som de har fått god finansiell støtte fra Innovasjon Norge og Trysil kommunes landbruksfond til. I det nye fjøset er det også et foredlingsrom for kjekjøtt. Det kjøttet blir mer og mer populært, så kanskje blir det pinnekjøtt av Flendalsvegen-kje på julebordet hos stadig flere tryslinger, sier Stine.

Gardsmeieri

Ellers er Bryn mest kjent for gardsmeieriet sitt.

- Der yster de de beste oster - til glede for lokalbefolkning og turister. Lokalmat er i vinden, og i år vil nesten åtte tonn ost finne vegen til butikkhyllene og matbordene fra Flendalen og Bryn gardsmeieri, sier Stine. 

Storsatsinga

I Lokalavisa Trysil-Engerdals omtale av storsatsinga på Bryn, står det:

Eline Bryn og Jan Tore Risbakken satser stort på geiter. Nå oppføres ny driftsbygning på nesten 800 kvadratmeter på gården Bryn. Priskalkylen på bygget er 6,1 millioner kroner. Osteproduksjonen skal fortsette som før, men i tillegg skal det satses mer på killingkjøtt. 

De nye brukerne på Bryn forteller at det nye bygget skal gi rom for 97 mjølkegeiter, fire store killingbinger som gjør at alt påsett kan fôres opp, silo, høytørke, fôrsentral, mjølkerom, personalrom, kontor, bad med dusj og wc, eget kjøkken og modningsrom for killingkjøtt.

Egenomtale

Fra gardsmeieriets presentasjon av seg sjøl på internett, sakser vi:

Garden ligger nord i Trysil, ved foten av Skardfjellet. Vi har cirka 90 geiter og foredler sjøl all den ferske geitemjølka vår til flere typer nydelig ost. Om sommeren bor geitene på Rømonysetra i Bittermarka der de beiter friskt fjellgras. I gardsutsalget på Bryn kan du få kjøpt ekte geitost og kjekjøtt. Der selger vi også stomp fra lokal baker, litt treprodukter og andre varer fra lokale produsenter. Velkommen til gards!

Bryn Gardsmeieris Facebook-side
 

Nyfjøset på Bryn 

Nyfjøset på Bryn er snart ferdig.

Foto: Gro Svarstad

Bryn-geiter på sommerbeite

Bryn-geitene er fortsatt på sommerbeite i Bittermarka.

Foto: Eline Bryn

 

Sist oppdatert: 24.09.2020 11:14:38