Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kurs i ansvarlig vertskap

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 26.11.2018 14:50:00
Ansvarlig vertskapskurs i 2017

​Siden første kurset i desember 2014 har rundt 700 styrere, stedfortredere og ansatte på utestedene i Trysil tatt kurset Ansvarlig vertskap. Og vi har fått mange gode tilbakemeldinger på kurset.

Foto: Bjørn Olsen, Trysil kommune

Første kurset er nå fullt, men kurset som starter kl. 12.30 torsdag 13. desember har fremdeles ledige plasser. Påmeldingsfristen er forlenget til 12. desember.

- Kurset holdes på Radisson Blu Resort Trysil og går over en dag. Deltakerne må gjennomføre og bestå e-læringskurset før de går i gang med dagskurset, opplyser næringskonsulent Line Menes.

Må bestå prøven

For bevillingsperioden 2016-2020 har Trysil kommune stilt krav om at styrer, stedfortreder og serveringspersonale skal ha gjennomført og bestått kurset Ansvarlig vertskap.

Aktuelle tema

Programmet er utviklet av Helsedirektoratet etter en svensk modell. Ansvarlig vertskap skal fremme ansvarsfull servering av alkohol ved at innehavere av skjenkebevillinger og serveringspersonale får opplæring i aktuelle tema knyttet til rus og vold, samt forvaltning av alkoholloven.

E-læring

Det er KoRus øst, som på bestilling fra Helsedirektoratet, har utviklet e-læringskurset. Gjennom e-læringskurset får du grunnleggende innføring i alkoholloven, og du får kunnskap om situasjonshåndtering som kan være nyttig for deg når du jobber i utelivsbransjen.

Kurset

Det første kurset kl. 8-16.30 er nå fullt, men det andre kurset kl. 12.30-21 har ledige plasser. Her er programmet:

  • Alkoholloven
  • Utelivsrelatert narkotikabruk
  • Lunsj/middag
  • Hvordan forebygge og håndtere vanskelige situasjoner

Populært kurs

Kurset arrangeres som et samarbeid mellom Trysil kommune, lensmannen, 
restaurantforeningen og KoRus øst. Siden 2014 har rundt 700 tatt dette kurset i Trysil.

Kursavgift

Dagskurset koster 500 kroner per deltaker. I tillegg kommer kostnaden for e-læringskurset. Det er begrenset antall plasser, maks 50 deltakere per kurs. Disse kursene pleier tradisjonelt å bli raskt fylt opp, så vi anbefaler rask påmelding til postmottak@trysil.kommune.no. Påmeldingen er bindende og fristen for å melde seg på er 12. desember.


Velkommen til et givende kurs!

Ansvarlig vertskapskurs i 2017

Fra kurset i 2017.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 13.12.2018 00:53:09