Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kurs i ansvarlig vertskap

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 13.11.2019 10:30:00
Ansvarlig vertskapskurs fra 2017

​Siden første kurset i desember 2014 har rundt 800 styrere, stedfortredere og ansatte på utestedene i Trysil tatt kurset ansvarlig vertskap. Og vi har fått mange gode tilbakemeldinger på dette kurset.

Foto: Bjørn Olsen, Trysil kommune

​To-dagers kurset er 12. og 19. desember. Du kan velge mellom to tidspunkter hver av dagene. Påmeldingsfristen er fredag 6. desember.

​- Kurset holdes på Radisson Blu Resort Trysil og går over to dager. Deltakerne må gjennomføre og bestå e-læringskurset før de går i gang med kurset, opplyser næringskonsulent Line Menes.

Ansvarlig servering

Gjennomføring av kurset ansvarlig vertskap er et av tiltakene som skal fremme ansvarlig servering av alkohol. Kursdeltakerne får opplæring i aktuelle temaer knyttet til rus og vold, samt forvaltning av alkoholloven.

Må bestå prøven

For bevillingsperioden 2016-2020 har Trysil kommune stilt krav om at styrer, stedfortreder og serveringspersonale skal ha gjennomført og bestått kurset ansvarlig vertskap.

E-læringskurs

KoRus-Øst har på bestilling fra Helsedirektoratet, utviklet et e-læringskurs i ansvarlig vertskap. Gjennom e-læringskurset får kursdeltakerne grunnleggende innføring i alkoholloven. Dette betyr at de som skal delta på kurset, må gjennomføre og bestå e-læringskurset. Se link til høyre.

Kurset

I år går kurset over to dager, torsdag 12. desember og torsdag 19. desember. Vi setter opp to kurs begge dagene.

  • Kursdag 1, 12. desember: Alkoholloven og utelivsrelatert narkotikabruk
    • Kurs 1: Kl. 8-12.30
    • Kurs 2: Kl. 13-17.30
  • Kursdag 2, 19. desember: Konflikthåndtering
    • Kurs 1: Kl. 9-12.30
    • Kurs 2: Kl. 14-17.30

Populært kurs

Kurset arrangeres som et samarbeid mellom Trysil kommune, lensmannen,
restaurantforeningen og KoRus øst. Siden 2014 har rundt 800 tatt dette kurset i Trysil.

Kursavgift

Kurset koster 500 kroner per deltaker for begge dagene. I tillegg kommer kostnaden for e-læringskurset. Det er begrenset antall plasser, maks 50 deltakere.

Påmelding

Kurset pleier tradisjonelt å bli raskt fylt opp, så vi anbefaler rask påmelding til postmottak@trysil.kommune.no. Påmeldingen er bindende og fristen for å melde seg på er fredag 6. desember. Husk å oppgi hvilke kurstidspunkt som ønskes, begge dagene.

Engelsk språklige

Nytt i år er at vi også holder kurs om alkoholloven for engelsk språklige fredag 13. desember kl. 9-12 på Radisson Blu Resort Trysil. Kurset koster 250 kroner per deltaker. Bindende påmelding sendes postmottak@trysil.kommune.no. Påmeldingsfristen er 6. desember.

Vel møtt til kurs!

 

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 07.12.2019 00:52:59