Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Aktiv høst for næringslivet i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 29.08.2018 13:00:47
Gro Svarstad, Marianne Olsen og Bjørn Olsen

​Næringssjef Gro Svarstad, jordbrukssjef Marianne Olsen og medarbeider på næringsavdelingen Bjørn Olsen håper mange i Trysils mangfoldige næringsliv benytter anledningen til å få med seg alle relevante blant de kompetansehevende tiltakene de tilbyr i høst.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​I høst tilbyr vi næringslivet i Trysil en rekke muligheter til å skaffe seg ny kunnskap eller friske opp gammel.

​Næringsavdelingen og landbruksavdelingen vår er stolte over de mange kompetansehevende tiltakene de står i bresjen for, og håper sjølsagt at riktig mange benytter muligheten.

For alle

For her er det noe for enhver, enten man er i startgropa for å starte eller overta en virksomhet, man så vidt er i gang, eller man har drevet på ei stund - og uansett hvilken bransje det er snakk om; landbruk, reiseliv, produksjonsbedrift, bygg og anlegg, handel og så videre og så videre.

Programmet

Næringssjef Gro Svarstad, jordbrukssjef Marianne Olsen og medarbeider på næringsavdelingen Bjørn Olsen ramser stolte opp:

  • Innføringskurs for etablerere fra utlandet fra 18. september - tre kvelder á tre og en halv time
  • Møter med Hedmark Kunnskapspark og Innovasjon Norge - fire dager fra 30. august - book tid via næringsavdelingen i Trysil kommune
  • Åpne, gratis miniseminarer fra 30. august - fire kvelder á to timer
  • Etablererkurs fra 16. oktober - seks kvelder á tre og en halv time

Mer informasjon om alle disse fire tilbudene finner du til høyre.

Næringsforum

Vi fortsetter med Trysil næringsforum for produksjonsbedriftene. Der har det vært cirka ett møte i kvartalet.

- Her ønsker bedriftene seg temaer og melder sin interesse for å være vertskap, så tilrettelegger vi møtene. Det neste blir i første halvdel av september på Trykkeriet i Løkjavegen. Deretter går vi til rådhuset der en jurist skal orientere oss om kontraktsrett, et tema der mange er på tynn is. Det vil handle om avtalegrunnlag, forpliktelser, fallgruver, hvordan vi skal rigge enkle, formelle avtaler som holder juridisk, sier Gro Svarstad.

Styrebase

Hun og hennes medarbeidere er også så vidt i gang med å få på plass en lokal base for styremedlemmer, det vil si et nettsted der folk som gjerne vil ha styreverv i bedrifter i Trysil, kan legge inn relevant bakgrunn og erfaring og ønske om fagområder, og der bedrifter som er på utkikk etter styremedlemmer, kan søke opp aktuelle kandidater.

- I Trysil fins det en del yngre folk med interessant bakgrunn som det hadde vært spennende å få inn i lokalt næringsliv, mener næringssjefen. Og Bjørn Olsen tror at det også fins hytteeiere som kan tenke seg styreverv i Trysils næringsliv.

Viktig arbeid

Basen vil favne både for kommunale og private bedrifter i Trysil.

- Styrearbeid er viktig - det er det viktig å få opp bevisstheten om, og det er viktig at styrene er bredt sammensatt, at styremedlemmene kompletterer hverandre, sier Gro Svarstad og minner om at det går an å søke kommunens kraftfond om delfinansiering av styrehonorar.

Årshjul

Det foreløpig siste tiltaket de jobber med, er et årshjul for kompetansehevende tiltak.

- Det er mange aktører på banen, mye aktivitet og mange kurs. Derfor vil vi invitere Destinasjon Trysil, Tepas, Campus Trysil, Trysilvassdragets Skogeierlag og Innovasjon Norge til å lage et årshjul sammen med oss slik at vi kan presentere tilbudet samlet, sier Gro Svarstad.

Forutsigbart

Lykkes de med det, vil de som trenger faglig påfyll lett kunne se hva som tilbys når.

- Da kan de planlegge hva de vil delta på uavhengig av arrangør, og vi vil ikke slåss om de samme kundene ved å arrangere nesten like kurs samtidig. Et årshjul vil gjøre det lettere å tilpasse oss til hverandre - og gjerne samarbeide. Og for kundene vil det bli forutsigbart, sier Gro.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 01.01.2019 00:55:46