960 000 Merkur-kroner til Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 24.02.2020 12:38:06
Coop Marked Østby

​Coop Marked Østby har fått 461 000 kroner fra Merkur-programmet i investeringstilskudd til butikkutvikling.

Foto: Geir Brenden, Trysil kommune

​Fire nærbutikker i Trysil har fått til sammen 960 000  kroner fra Merkur-programmet.

• ​Coop Marked Østby fikk mest; 461 000 kroner til butikkutvikling.
  • Søre Trysil Handel fikk 84 000 kroner til butikkutvikling og 100 000 kroner i servicestøtte som betaling for servicen de yter til lokalsamfunnet i form av tilleggstjenester utenom dagligvarehandel.
  • Coop Marked Ljørdalen fikk 176 000 kroner til butikkutvikling.
  • Og Bensinbua i Ljørdalen fikk 139 000 kroner til drivstoffanlegg.

Merkur-programmet

Merkur er Kommunal- og moderniseringsdepartementets program for utvikling av distriktsbutikker. Merkur arbeider for at folk i distriktene skal ha en nærbutikk av god kvalitet, med godt utvalg av dagligvarer og mange tilleggstjenester. Kjøpmenn får tilbud om rådgiving og kompetanseheving i tillegg til støtte til viktige investeringer.

Viktig med nærbutikk

Nærbutikken er viktig for at folk skal bo og trives på bygda, slår Distriktssenteret som forvalter Merkur-programmet, fast. Uten tilgang på en nærliggende dagligvarebutikk er det vanskelig å få folk til å bosette seg utenfor byer og tettsteder. Butikken er også en viktig møteplass i lokalsamfunnet., skriver de.

Styrket dialog

Distriktssenteret er opptatt av å styrke dialogen mellom butikk og kommune. Deres erfaring er at lokalbutikken både kan bidra til god samfunnsutvikling og styrke kommunens servicetilbud. Mange kommuner samarbeider aktivt med nærbutikkene sine ved at butikken fungerer som kommunalt servicepunkt, skriver de.

Sist oppdatert: 24.02.2020 12:48:21