610 000 kroner til nærbutikker i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 06.12.2017 08:23:13
Nærbutikken i Søre Trysil

​Nærbutikken Søre Trysil har fått 70 000 Merkur-kroner til fornying av WC og kjøkken.

Bildet er lånt fra butikkens facebookside.

​Tre nærbutikker i Trysil har fått 610 000 kroner fra Kommunal- og moderniseringsdepartementets Merkur-program.

​Coop Marked Søre Osen har fått 141 000 kroner til opprustning av butikken med nye handlevogner, kasse og utvendig maling. Coop Marked Østby har fått 399 000 kroner til en omfattende fornying av butikken, inkludert nytt kjøleanlegg, innredning, handlevogner og brødskjæremaskin. Nærbutikken Søre Trysil har fått 70 000 kroner til fornying av WC og kjøkken.

Merkur-programmet

Merkur-programmet arbeider for at folk i distrikta skal ha tilgang til en nærbutikk med god kvalitet, med dagligvarer og mange tilleggstjenester, skriver rådgiver Per Kjetil Jørgensen. Kjøpmenn får tilbud om rådgiving og kompetanseheving i tillegg til støtte til viktige investeringer.

Opprusting

Han slår fast at de fleste distriktsbutikker ikke har økonomi til å ta store investeringer uten noe form for støtte. Departementet ser at det er behov for å ruste opp de minste dagligvarebutikkene for å sikre et godt tjenestetilbud over hele landet.

Viktige butikker

- Nærbutikken er viktig for at folk skal bo og trives på bygda. Uten tilgang på en nærliggende dagligvarebutikk av god kvalitet, er det vanskelig å få folk til å bosette seg utenfor byer og tettsteder. Butikken har også en viktig rolle som møteplass. De fleste nærbutikker har en kaffekrok der bygdefolk kan møtes. I flere bygder er dette den eneste møteplassen som er åpen for alle, mener Jørgensen.

Servicesenter

Merkur-programmet jobber for at butikkene i distriktene skal bli bygdenes servicesenter med post, tipping, apotekvarer, lokal mat, drivstoff, turistformidling, kommunal informasjon med mer. Slike tilleggstjenester gir butikken flere bein å stå på. Samtidig får folk på bygda et bedre tilbud ifølge Jørgensen.

Sist oppdatert: 06.12.2017 08:41:04