50 000 til Trysilekspressen

Erik Sletten

​Ordfører Erik Sletten.

Foto: Trysil kommune

​Trysil kommune støtter Trysilekspressen med 50 000 kroner for å få bussen i rute igjen.

​I løpet av sommeren har ordfører Erik Sletten og Trysil kommune fått flere henvendelser fra tryslinger og tilreisende turister som har savnet ekspressbusstilbudet Trysil-Oslo-Trysil. Ruten har vært innstilt siden koronautbruddet i mars. Da ble de ansatte permittert og bussene parkert.

Et savn

- For innbyggere og besøkende i Trysil har det vært et savn at et ekspresstilbud til Oslo ikke har vært tilgjengelig, fastslår ordfører Erik Sletten. – Vi har de siste dagene hatt en svært positiv dialog med Boreal Trafikk AS som opererer ruten og er veldig glad for at vi har kunnet bidra for å få busstilbudet tilbake i trafikk.

50 000 i støtte

Trysil kommune har vedtatt å støtte Trysilekspressen med inntil 50 000 kroner fra næringsfondet, for å dekke variable kostnader i en tidsbegrenset periode.

Viktig for Trysil

- Trysilekspressen er både en viktig arbeidsplass for mange tryslinger og en ryggrad i kollektivtilbudet vårt ut av kommunen, sier Erik. – Vi mener at tilskuddet fra kommunen vil bidra til å få i gang igjen ruten Trysil-Oslo-Trysil og sørge for at de 11 permitterte arbeidstagerne vil kunne komme tilbake i full jobb på sikt.

Tilbud om å reise kollektivt direkte til Trysil - Oslo er viktig både for lokalbefolkning og tilreisende tryslinger. - Vi er særlig glad for at vi får dette på plass til skole- og studiestart slik at det letter pendlingen for mange av våre innbyggere, avslutter Erik.

Sist oppdatert: 04.08.2020 13:01:16