Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

26 deltar på byggeplasslederstudiet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 17.01.2017 15:20:00
23 kursdeltakere

​Disse 23 og enda noen til har tatt fatt på byggeplasslederstudiet i Trysil. Etter endt kurs sørger de for at byggeprosjektene både blir mer effektive og mer lønnsomme.

Foto: Gro Svarstad, Trysil kommune

​25 deltakere fra sju bedrifter benket satte seg på skolebenken da byggeplasslederstudiet startet 17. januar.

Og enda en kommer til modul 2. ​

Alle er fornøyde

Initiativtakerne fra Trysil kommune er fornøyde med oppslutninga og samarbeidet med Innovasjon Norge som gjorde at prisen ble billigere. Byggebransjen er fornøyde med å ha fått tilbudet som de selv har etterlyst, og Byggmesterforbundet som holder kurset, er fornøyde med at så mange ser verdien av å ta kurset.

Øker aktiviteten

- Det er svært gledelig at vi har fått så god respons fra lokal byggenæring, slik at vi nå kan tilby Byggeplasslederstudiet, og generelt øke aktiviteten i Innlandet, sier Frank Ivar Andersen, daglig leder i Byggmesterforbundet. 

Deltakerne

Kursdeltakerne kommer fra firmaene Arne Tøråsen, Trysil Byggsystem, Trysil Flis & Malersenter, Anders & Frode Bygg, Femund Bygg, Våler Bygg og Trysil kommune.

Økt kompetanse

Varaordfører Knut Løken ønsket kursdeltakerne velkommen og sa at kurset er viktig på flere måter, ikke minst for flere arbeidsplasser og nettverksbygging.

- I Trysils næringsplan har vi tydelig fokus på behov for nye arbeidsplasser, hele 30 i året. Dette kurset betyr noe i den sammenheng. Økt kompetanse gir bedre produkt, større tilfredshet hos kunden og tilgang på nye arbeidsoppdrag. Det gir grunnlag for flere arbeidsplasser og befolkningsvekst, sa han.

Nettverk

Han var også tydelig på at kurset har en nettverksbyggende funksjon idet flere bedrifter samles og skaper grunnlag for større samhandling. Det kan på sikt øke muligheten for at entreprenører i felleskap kan ta større lokale prosjekter og redusere arbeidsinnvandringen fra aktører i omliggende kommuner, sa han.

Store utbygginger

Varaordføreren pekte på at det skjer mye positivt i Trysil, og at flere lokale investorer nå er på banen i større utbyggingsprosjekter. Oppdragsmengden kan øke. Det håper han lærlingplassene også gjør.

- Kommunen forventer at bedriftene selv bidrar til flere lærlingplasser. Det er viktig at næringa framsnakker seg sjøl, sine kvaliteter og muligheter og på den måten synliggjør at utdannelsesmulighetene er gode, sa Løken.

Kurset

Byggmesterforbundet organiserer sin kursvirksomhet gjennom Byggmesterskolen. Byggmesterskolen har siden 2013 gjennomført byggeplasslederstudiet rundt om i hele landet. Studiet består av fire to-dagersmoduler som gjennomføres i løpet av 5-6 måneder med cirka en måned mellom hver samling. Kurset passer for alle som leder, eller i framtida skal lede drift av byggeplasser. Målet med kurset er at deltakerne skal stå bedre rustet til å kunne løse de utfordringene hverdagen gir en byggeplassleder og å gjøre byggeprosjektene mer effektive og lønnsomme. 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 17.01.2017 15:23:46