15 tiltak skal gi flere tryslinger

Tre menn ved element i terrengparken i Trysilfjellet med preppemaskin bak

​Reiselivet kommer til å være Trysils største næring. Å få flere ansatte der til å melde
flytting til Trysil, er viktig.

Foto: Skistar

​Skal folketallet i Trysil øke, må vi jobbe smartere enn før, og smartere enn andre kommuner som også står på for å få flere innbyggere.

​Det er konklusjonen etter tredje og siste samling i arbeidet med kommunens nye næringsplan. Det første planutkastet skal behandles av formannskapet i februar.

Forslag til tiltak

Formannskapet, kommuneadministrasjonen og næringslivet har sammen kommet fram til et forslag på 15 tiltak som skal gi flere arbeidsplasser og dermed flere innbyggere i Trysil de nærmeste åra. Det er:

• Reiselivssatsingen skal gi 350 000 nye kommersielle gjestedøgn og 250 nye årsverk.
  • Sesongarbeiderne skal lettere kunne registrere seg som bosatt i Trysil før nyttår.
  • Trysil skal videreutvikles som handelssentrum.
  • Et samarbeid mellom arbeidsgivere skal gi flere helårsarbeidsplasser til de som i dag har sesongarbeid.
  • Et innovasjonsforum med fadderordning for gründere skal gi fem nye arbeidsplasser.
  • Et bedriftsnettverk for lokalmat skal resultere i flere produsenter og flere som jobber heltid i næringa.
  • Samarbeid innen grønne næringer skal gi to nye arbeidsplasser i året i 10 år.
  • Innovativ skog skal gi nye skogbruks- og utmarksrelaterte produkter.
  • Et selskap som skal selge reiselivskompetanse, kan også gi to nye arbeidsplasser i året i 10 år.
  • Få et forskningssenter innen skog og bioteknikk til Trysil.
  • Trysil skal bli Norges mest attraktive idretts- og matbygd.
  • Destinasjon Trysil skal bli attraktivt som et næringsnettverk for alle næringer.
  • Næringslivet skal få en fysisk møteplass for å skape identitet og godt omdømme
  • Landbrukssjefen skal kontakte drivere i forkant av generasjonsskifter for å sikre videre drift.
  • Elgfestivalen skal videreføres.

Mer om de enkelte punktene og hva slags effekt de skal gi, ser du i referatet til høyre.

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:26:47