Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

12 går etablererkurset 2017

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 01.02.2017 14:36:34
Etablererkurs2017

​Et knippe av årets deltakere sammen med kursleder Hedvig Rognerud fra Rådhuset Vingelen.

Foto: Bjørn Olsen, Trysil kommune

​12 deltakere med vidt forskjellige idéer går vinterens etablererkurs i Trysil. Allerede etter første kvelden visste de at de vil få bruk for hverandre.

Som første punkt på første kurskveld fortalte hver deltaker om sin idé. I utgangspunktet virket det som en svært ulik forsamling, men før kvelden var over, var fellesskapet et faktum. Noen begynte til og med å snakke om å samarbeide.

Møter likesinnede

Flere sa at det var befriende å møte likesinnede.

- Vi har mer til felles enn jeg trodde. Her møter jeg andre som har akkurat de samme utfordringene som meg. Vi lærer masse, ikke bare på kurset, men også av hverandre. Nettverket mellom oss gründere er faktisk viktigere enn jeg var klar over, sa en kursdeltaker.

Årets kurs

Årets etablererkurs i Trysil startet på Campus Trysil 31. januar. 12 deltakere skal skoleres i seks kvelder. Til slutt skal de presentere forretningsmodellen sin for hverandre og en jury med representanter fra bank og kommunens næringsavdeling.

Mange starter bedrift

- Erfaringstall viser at de fleste av dem kommer til å starte sin egen bedrift. Mellom 60 % og 70 % av de som har gått etablererkurset tidligere, har nemlig gjort det innen fem år, sier prosjektmedarbeider Bjørn Olsen på næringsavdelingen.

Individuell veiledning

I tillegg til seks kurskvelder får deltakerne også fem individuelle veiledningstimer. De tilpasses den enkeltes faglige behov. Er det økonomiske problemstillinger som er viktigst for eksempel, vil deltakeren få tilgang på økonomisk ekspertise.

Næringsavdelingen er med

Næringsavdelingen og landbruksavdelingen i Trysil kommune er til stede på alle kurskveldene.

- Det gjør vi både for å kunne gi råd og veiledning underveis, men ikke minst med tanke på støtte kursdeltakerne på deres videre ferd mot en etablering. Trysil trenger alltid flere gründere! sier Bjørn Olsen.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 02.02.2017 10:15:16