Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

15.3.2020: Søknadsfrist for produksjonstilskudd

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 26.02.2020 11:00:00
Kjøttfe på beite

Det er bare husdyrprodusenter som kan søke om produksjonstilskudd i første søknadsrunde.

Foto: Grete Myrvold Rydje

Søknadsfristen for produksjonstilskudd del 1 er 15. mars.

Det er mulig å søke fra og med 1. mars til og med 29. mars. Men merk at de som leverer etter 15. mars, får en reduksjon i tilskuddet på 1 000 kroner for hver dag fristen blir overskredet. Etter 29. mars er det kun de som har fått innvilget dispensasjon fra søknadsfristen som får levert søknad om produksjonstilskudd del 1.

Marsrunden

I denne søknadsomgangen (del 1) skal søkerne registrere antall husdyr de disponerer 1. mars. Registreringen gir grunnlag for utmåling av husdyrtilskudd, tilskudd til økologisk husdyrproduksjon, driftstilskudd til melkeproduksjon og spesialisert kjøttfeproduksjon og tilskudd til små og mellomstore bruk.

I tillegg tas dyretallet per 1. mars med i grunnlag for avløsertilskudd og tilskudd for grovfôrareal, som har søknadsfrist 15. oktober.

Elektronisk søknad

Alle må søke via Altinn og oppgi mobilnummer eller e-postadresse fordi tilskuddsbrevene sendes elektronisk. Søkerne blir varslet på e-post eller SMS når de har fått ei ny melding i Altinn.

Kontroller

Det elektroniske søknadsskjemaet vil kontrollere flere av opplysningene du oppgir. Det reduserer risikoen for å søke feil. Merk at enkelte feil må rettes før du får lov til å sende inn søknaden, så vær tidlig ute med å søke!

Ny søker

Vi anbefaler nye søkere å kontakte landbruksavdelingen i god tid før søknadsfristen. Du bør blant annet forsikre deg om at foretaket er registrert i Landbruksregisteret som viser koblingen mellom et foretak og en landbrukseiendom. Foretaket må også være registrert i Enhetsregisteret der Landbruksregisteret henter opplysninger fra.

Mer informasjon finner du på Landbruksdirektoratets sider til høyre.

Hvis du har spørsmål som gjelder søknad om produksjonstilskudd eller tilskudd til avløsning ved ferie og fritid, ta kontakt med landbruksavdelingen. Kontaktinformasjon finner du til høyre.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 30.03.2020 00:51:39