Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Søknadsfrist for produksjonstilskudd

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 07.03.2019 10:15:00
Kjøttfe på beite

Det er bare husdyrprodusenter som søke om produksjonstilskudd i første søknadsrunde.

Foto: Grete Myrvold Rydje

Søknadsfristen for produsjonstilskudd og avløsertilskudd for husdyrprodusenter var 15. mars.

Men Landbruksdirektoratet vil praktisere søknadsfristene i 2019 mer fleksibelt. Det betyr at det vil være mulig å levere del 1 av søknaden i opptil 14 dager etter søknadsfristen, det vil si fram til og med 29. mars.  

På Altinn

I denne runden skal det søkes for de husdyra man hadde på telledatoen 1. mars. Alle må søke elektronisk via Altinn. Det er to søknadsfrister og én utbetaling av produksjons- og avløsertilskudd per år.

Marsrunden

I denne søknadsomgangen (del 1) er det husdyrprodusenter som kan søke om:

  • tilskudd til husdyr
  • tilskudd til økologisk husdyrproduksjon

Registreringen du gjør gir grunnlag for:

  • driftstilskudd til melkeproduksjon
  • driftstilskudd til spesialisert kjøttfeproduksjon
  • tilskudd til små- og mellomstore melkebruk

I tillegg tas dyretallet 1. mars med i grunnlaget for avløsertilskudd og tilskudd for grovfôrareal, som har søknadsfrist 15. oktober.

Elektronisk søknad

Alle må søke via Altinn. Søkere må oppgi mobilnummer eller e-postadresse fordi tilskuddsbrevene sendes elektronisk gjennom Altinn. Søker blir varslet på e-post eller SMS når han eller hun har fått ei ny melding i Altinn.

Kontroller

Det elektroniske søknadsskjemaet vil kontrollere flere av opplysningene du oppgir. Det reduserer risikoen for å søke feil. Merk at enkelte feil må rettes før du får lov til å sende inn søknaden, så vær tidlig ute med å søke!

Ny søker

Vi anbefaler nye søkere å kontakte landbruksavdelingen i god tid før søknadsfristen. Du bør blant annet forsikre deg om at foretaket er registrert i Landbruksregisteret som viser koblingen mellom et foretak og en landbrukseiendom. Foretaket må også være registrert i Enhetsregisteret der Landbruksregisteret henter opplysninger fra.

Mer informasjon finner du på Landbruksdirektoratets sider til høyre.

Hvis du har spørsmål som gjelder søknad om produksjonstilskudd eller tilskudd til avløsning ved ferie og fritid, ta kontakt med landbruksavdelingen. Kontaktinformasjon finner du til høyre.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 04.04.2019 15:53:03