Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ny fellingstillatelse på jerv i Flendalen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 05.06.2018 11:00:00
Jerv

Det er nå funnet ni sauer som SNO har slått fast er tatt av jerv innenfor rovviltgjerdet i Flendalen.

Fylkesmannen ga ny fellingstillatelse på jerven som stadig er innenfor rovviltgjerdet i Flendalen, fra 8. til 9. september kl. 22. 

8. september fikk en hund los på jerven som da var innenfor gjerdet. Den forrige fellingstillatelsen gikk ut 4. september kl. 12.

Seks kadavre

Så langt er det funnet ni sauer som Statens naturoppsyn (SNO) har slått fast er drept av jerv. Rundt 300 sauer har beitet innenfor rovviltgjerdet. Nå er de fleste sanket inn, men eierne savner fortsatt dyr og håper å finne flere i live. Fylkesmannen slår derfor fast at det fortsatt er et skadepotensial selv om det ikke er stort.

Inn og ut

- Fellingslaget har drevet jerven ut av gjerdet flere ganger, men den kommer seg stadig inn igjen. Fylkesmannen anser det ikke hensiktsmessig eller praktisk mulig å gjennomføre andre forebyggende tiltak som i tilstrekkelig grad kan forhindre skade, skriver Fylkesmannen.

Beste tiltak

- Ut fra hensynet til sau, områdets betydning som beitemark og skadepotensialet anser Fylkesmannen at det beste tiltaket for å forhindre omfattende skader, er at det iverksettes fellingsforsøk på jerven, skriver Fylkesmannen.

Flere fellingstillatelser

Allerede 4. juni i år ga Fylkesmannen årets første fellingstillatelse til Flendalen beitelag på en jerv innenfor det rovviltavvisende gjerdet i Flendalen. 

Sist oppdatert: 12.09.2018 12:09:13