Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nordbrenna Gård med NM-gull og årets produkt

Sylvi Listhaug, Roy Lervik og Cato Mellum på scenen etter premieutdelinga

Landbruksminister Sylvi Listhaug delte ut prisen for årets produkt til Roy Lervik og Cato Mellum under Matstreif i Oslo 11. september.

Foto: Norsk Gardsost

​Kokosten fra Nordbrenna Gård i Søre Osen ble kåret til årets produkt i NM i lokalforedla mjølkeprodukt 2015. Trysil kommune gratulerer!

​Cato Mellum og Roy Lervik tok med seg fem av produktene sine til norgesmesterskapet som ble avholdt i forbindelse med messen Matstreif i Oslo. I tillegg til gullmedaljen for kokosten sin, fikk de sølv for alle de fire andre; pultost, rømme, smør og skjørost. Sølv fikk også Bryn Gardsmeieri i Flendalen for sin ekte prim. Gratulerer til dem også!

Stolte produsenter

- Vi er så stolte og så glade:):)!!!!! skriver matprodusentene på facebooksida til Nordbrenna Gård. Det er Trysil kommune også. Det er kvalitet på lokal mat fra Trysil.

Gullkriteriene

Gullmedaljen i NM gis til produkt som verkeleg skil seg ut som særs vellukka og særprega både i smak og andre eigenskapar. I ein klasse for seg, ein kan vanskeleg tenke seg noko betre i denne kategorien av ost/mjølkeprodukt.

Sølvkriteriene

Sølvmedalje gis til produkter som i tillegg til å være meir enn vanleg godt, har det ein karakter, som skil det frå andre produkt og gjer det til ein god representant for matmangfaldet vårt.


 

Sist oppdatert: 11.02.2016 11:30:40