Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Brannsikkerhet ved innhøsting i landbruket

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 07.08.2018 10:25:00
Flatangerbrannen 2014

​Bildet er fra den store Flatangerbrannen i 2014. Der spredde gress- og lyngbrann seg med vinden, og det førte til enorme skader. Blant annet gikk over 60 bygninger tapt.

Foto: Ove Magne Ribsskog, Flatangernytt

​Landbrukets brannvernkomité har samlet konkrete råd for brannsikkerhet. Svært viktig at landbruket nå høyner brannberedskapen ytterligere.

Landbrukets brannvernkomité har sendt ut pressemelding:

Situasjonen er nå så ekstrem over store deler av landet at bønder oppfordres til å iverksette ytterligere tiltak for å høyne brannberedskapen. Viktigst er det å sørge for lett tilgjengelig slokkeutstyr, ikke minst nå i forbindelse med det forestående innhøstningsarbeidet.

Brannslokkerutstyr

- Selv om mange har hatt litt nedbør de siste dagene, er likevel risikoen for brann så stor mange steder, at vi går ut og oppfordrer bønder til å høyne sin brannberedskap under innhøstinga. De som ikke allerede har brannslokkerutstyr i tresker og halmpresser bør anskaffe seg dette snarest, sier Pål Arne Oulie, leder av Landbrukets brannvernkomité.

Fyll opp med vann

- De som også har ledige tankvogner og tanker, bør fylle disse med vann. Om det skjer noe i nabolaget, kan denne beredskapen utgjøre forskjellen på en liten brann man selv kan håndtere, og en stor og ukontrollert brann med alvorlige følger, sier Oulie.

Forebygge og begrense branner

Landbrukets brannvernkomité er et samarbeid mellom sentrale aktører innen landbruksnæringen, brann- og bygningsmyndighetene og forsikringsnæringen. Komiteen arbeider for å forebygge og begrense omfanget av branner i landbruket.

Se notat til høyre med praktiske råd for brannsikkerhet ved innhøsting etter langvarig tørke.

 

Sist oppdatert: 01.11.2018 00:51:45