Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ivar Stuves innlegg på skogdagen 2016

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 31.08.2016 11:12:48
Ivar Stuve

​Organisasjonssjef i Glommen Skog Ivar Stuve.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Glommen Skog er det nest største skogandelslaget i Norge og omsetter 2 millioner kubikkmeter tømmer i året.

Glommen Skogs mål er å utnytte arealene og skape størst mulig utbytter for skogeierne. De er veldig opptatt av å få på plass rammevilkår og næringspolitikk som gjør at de kan drive lønnsomt skogbruk og god arealutnyttelse.

3 700 eiere​

Organisasjonssjef Ivar Stuve fortalte Trysil kommunestyre at Glommen Skog har vært en eierstyrt organisasjon siden 1903. I dag er det 3 700 eiere. Glommen ønsker at de skal være aktive, krevende og kritiske.

Til Sverige

Etter fusjonen med Hamas Skog Ørje har Glommen Skog den ledende markedsposisjonen fra Kornsjø i sør til Røros i nord.

- Det gir oss en sterk mulighet til å utnytte den dynamiske og effektive svenske skogsindustrien. I Karlstad omsetter de 4-5 millioner kubikkmeter massevirke i året, halvparten kommer fra Norge. Det går to tog med tømmer dit hver dag. Stora produserer hver sjette kartong i verden, sa Stuve.

Skurtømmer

Glommen omsetter 20 % av tømmeret i Norge. 85 % av alt de kjøper, driver de ut gjennom eget apparat, det vil si i samarbeid med entreprenører siden de ikke lenger har egne maskiner. Høyst utbytte får skogeierne av skurtømmer. Mye foredling skjer lokalt, så Glommen er avhengige av at Moelven driver lønnsomt og effektivt.

Godt kvartal

Glommen er den største enkeltaksjonæren i Moelven og eier 29,5 % av aksjene. Stuve er svært fornøyd med at Moelvens driftsresultat i andre kvartal var på hele 175 millioner kroner noe som er konsernets beste kvartalsresultat siden 2007.

Solid egenkapital

Glommen har en egenkapital på 87 % og blir rangert som en av landets mest solide i Økonomisk Rapport hvert år. De har 70 ansatte og 100 arbeidere i sesongen da fire millioner planter skal settes ut. Glommen lever av å omsette skog, og da handler det også om å få opp ny.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 01.09.2016 09:41:22