Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Autorisasjonskurs for kjøp og bruk av plantevernmidler

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 13.02.2017 14:31:37
Traktor med sprøyteutstyr

​Mattilsynet tilbyr nettkurs for alle som skal fornye autorisasjonsbevis for kjøp og bruk av plantevernmidler. Kurset kan også tas på Blæstad i begynnelsen av mars.

Foto: Fylkesmannen i Hedmark

​De som skal fornye autorisasjonsbeviset sitt for kjøp og bruk av plantevernmidler, kan ta kurset på nett.

​Grunnkurs for nybegynnere tilbys på Blæstad i begynnelsen av mars. Der er det også mulig å ta fornyingskurs som koster 2 800 kroner for ikke-medlemmer og 1 700 kroner for medlemmer.

Fornying av bevis

Mattilsynet har utarbeidet kursmateriell innen fagområdene korn, fôrvekster og grøntanlegg. Kurset, inkludert eksamen, kan gjennomføres hjemme på egen pc eller nettbrett. Det koster 855 kroner. Innlogging til kurset skjer via ID-porten (Min ID eller Bank ID). Påmelding og mer informasjon finner du til høyre. Spørsmål om kurset sendes til autorisasjonskurs@mattilsynet.no.

Førstegangskurs

Tryslinger som skal ta autorisasjonskurset for første gang, kan gjøre det på Blæstad der det er flere grunnkurs mellom 6. og 9. mars og obligatorisk praksisdag lørdag 1. april kl 9-17. Påmelding til Norsk landbruksrådgivning Innlandet på Blæstad, tlf 62 55 02 50, innlandet@nlr.no. Grunnkurs koster 3 900 kroner for ikke-medlemmer og 2 800 kroner for medlemmer.

Nytt regelverk om plantevernmidler

Ny forskrift om plantevernmidler trådte i kraft 1. juni 2015. Forskriften har endringer som berører alle brukere og forhandlere av plantevernmidler i Norge. En av de største endringene er at alle må vurdere om man kan bruke andre metoder enn plantevernmidler for bekjempelse av ugras, sopp og liknende, såkalt integrert plantevern (IPT). Sprøyting med kjemiske midler skal ikke være et ukritisk førstevalg. Yrkesbrukere har fått strengere krav til journalføring, og funksjonstestordningen for spredeutstyr blir utvidet. Hele forskriften finner du til høyre.

Sist oppdatert: 01.01.2018 00:51:52