Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Vellykket datakurs for få bønder

Fire personer sitter ved pcer i kursrom, mens en mann står ved den ene

​Datakurset for bønder i Sør-Østerdal fikk gode tilbakemeldinger fra de få deltakerne.

Foto: Henrik Eliassen, Åmot kommune

​Få bønder i Sør-Østerdal meldte seg på gratis datakurs i vinter. Men de som gjorde det, fullroste kurset.

Jens Martin Persson, saksbehandler i landbruk i Åmot kommune skriver:

Databruk blir stadig viktigere for næringsutøvere i landbruket. Hedmark bondelag, Fylkesmannen i Hedmark og kommunene i Sør- Østerdal ser at det er behov for økt kompetanse blant bønder på dette feltet.

Gratis kurs

Kommunene i Sør-Østerdal i samarbeid med Kompetent as inviterte derfor i vinter til gratis datakurs skreddersydd for bønder. Formålet med det 30-timers lange kurset var å gi en god plattform for mestring av de daglige digitale utfordringene.

Grunnleggende

Opplæringen, som inneholdt temaer som grunnleggende dataferdigheter, digital kommunikasjon, digitale kartløsninger og andre landbruksbaserte løsninger skulle føre til at egen administrasjon blir mer effektiv, og at kvaliteten på dette arbeidet øker.

Svært fornøyd

Kurset er nå gjennomført over fire kursdager. På tross av få påmeldte, ble kurset gjennomført, og samtlige deltagere var svært godt fornøyd med innhold og gjennomføring. En enstemmig tilbakemelding fra kursdeltagerne, var at dette var det helt sikkert flere bønder som kunne ha hatt god nytte av å delta på!

Reprise

Tilsvarende kursserie er eller blir gjennomført med stor oppslutning i andre regioner i Hedmark fylke. Vi i Sør-Østerdal ser for oss å kunne kjøre tilsvarende kursopplegg ved en senere anledning.

Sist oppdatert: 23.04.2015 12:00:46