Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Binne skutt i Flendalen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 12.06.2018 12:56:10
Bjørn

​Binna som befant seg innenfor rovviltgjerdet i Flendalen, er skutt. 

Illustrasjonsfoto

​Ved midnatt natt til 16. juni skjøt rovviltfellingslaget en bjørn innenfor rovviltgjerdet i Flendalen.

Leder for det kommunale rovviltfellingslaget, Rolf Neby, sier at bjørnen er en 2,5-åring med slaktevekt på 45-50 kilo. 

Sel​​ges

Etter at den er veid, målt og flådd blir skinn og hode sendt til Trondheim. Kjøttet skal Fylkesmannen selge, forteller Neby.

Jerv​ejakt

Fylkesmannen har gitt fellingstillatelse på en jerv innenfor rovviltgjerdet også. Den ble drevet ut torsdag, sier Neby. Ny jakt på den vil ikke bli igangsatt med mindre den blir observert innenfor gjerdet igjen​. Fellingstillatelsen går ut 21. juni kl. 12.

Utdrivingsforsøk først

Søndag 10. juni søkte Flendalen beitelag om fellingstillatelse på bjørnen som var fanget opp av viltkamera innenfor gjerdet. Da sa Fylkesmannen nei til skadefelling siden det ikke var sluppet sau der ennå. Men han ga beitelaget 10 000 kroner til et forsøk på å drive bjørnen ut. Det lyktes​ ikke.

Både bjørn og jerv

11. juni ga derfor Fylkesmannen fellingstillatelse på en bjørn og forlenget fellingstillatelsen på en jerv til 14. juni. Da ingen av dem var felt da fellingstillatelsene gikk ut, ble begge forlenget til 21. juni kl. 12. 

Store tap

Beitelagets leder Ole André Storsnes sier at bøndene som har sauene sine innenfor rovviltgjerdet, mistet rundt 120 sauer der i fjor. 20 av dem som de fant igjen, ble dokumentert som helt sikkert tatt av jerv, men Storsnes er ikke i tvil om at de fleste av de andre også ble tatt av rovdyr.

Flere hundre

Når bjørnen nå er skutt og jerven forhåpentligvis ikke har kommet innenfor gjerdet igjen, håper Storsnes at han og resten av beitelaget nå kan få slippe sauene sine på beite. Etter planen skulle flere hundre sauer fått komme på utmarksbeitet i Flendalen rundt 10. juni.

Sist oppdatert: 16.06.2018 10:12:41