Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysils nye kultursjef

Mann ved statue av tømmerhogger

​Johannes Nome skal være kultursjef i Trysil i ett år. Han gleder seg!

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Johannes Nome (34) fra Bærum ble hoppende glad da han fikk tilbud om et årsvikariat som kultursjef i Trysil. Nå har han begynt. Og døra hans er vidåpen.

​Nome har flyttet til Trysil for ett år sammen med kona Lisa, sønnen August Johann (1) og den dansk/svenske gårdshunden Tilde. Og i august får August Johann en lillebror.

Et eventyr

- Året i Trysil blir et eventyr for oss. Ingen av oss har vært her før, men vi har hørt mye om Trysil - og bare positive ting. Jeg søkte på vikariatet fordi stillingen som kultursjef og rektor på kulturskolen  i kulturbygda Trysil virket fantastisk spennende. Etter et hyggelig intervju med kommunalsjef Jo Stuan, kultursjef Anne Norderhaug Sætre og to tillitsvalgte, fikk jeg bare enda mer lyst på den, sier Nome.

Friluftsmennesker

Familien Nome er en sporty familie som er glade i naturen. Også den siden av Trysil fristet veldig. 
- Det er så vakkert når vi passerer Flishøgda på veg til Trysil, sier Johannes Nome som er en ivrig langrennsløper med et par Vasalopp-starter bak seg.

Ingen revolusjon

Den nye kultursjefen har ingen planer om å gjøre store endringer i den kommunale kultursatsinga. Et årsvikariat mens kultursjef Anne Norderhaug Sætre har foreldrepermisjon, åpner ikke for det. Det blir mye oppfølging av allerede planlagte ting som Skjæraasendagene og tiltakene i den nye kulturplanen som snart skal ut på høring.  

Åpen dør

- Men jeg er nysgjerrig på Trysil og det som fins av lag og foreninger, engasjerte mennesker og ildsjeler. Jeg er åpen for nye ideer og forslag om samarbeid. Og jeg har et vidt syn på kultur. Så kontordøra mi er åpen for alle som vil komme innom. Bare ta kontakt, sier Johannes Nome.  

Leser seg opp

Han hadde ikke før fått jobbtilbudet før han dro på Deichmanske bibliotek i Oslo og lånte bøker om Trysil og av våre mest kjente forfattere. Flere diktsamlinger, Sven Morens Den store tømmerdrifta og Trysilbokas bind 4 er kveldslektyren for tida. Han har også vært på Nasjonalbiblioteket og sett Trysil-Knut-filmen med Alfred Maurstad i hovedrolla.

Utdannet musiker

Johannes Nome er utdannet musiker med cello som hovedinstrument. Han husker fortsatt da han fikk sin første - den pianistmoren sto i Sandvika sentrum og viftet med da fem år gamle Johannes og faren kom kjørende. Han har cand. mag. fra Griegakademiet med tilhørende praksisplass i i Bergen filharmoniske orkester og fra Royal Northern College of Music i Manchester. Han avsluttet studiene med master fra Norges musikkhøgskole der han studerte cello med Truls Mørk.

For kongeparet

Nome har hatt mange oppdrag som solist, ikke minst som ung i kammerorkesteret i Bærum kommunale musikk- og kulturskole. Og enda yngre var han da han for over 20 år siden spilte Griegs Våren sammen med Solveig Kringlebotn for kongeparet vårt da de var på statsbesøk i Stockholm. Som avsluttende eksamen på masterstudiet spilte han Bachs cellosuiter i Frogner kirke der faren hans er prest.

Produsent i Rikskonsertene

De siste sju åra har Johannes Nome jobbet som produsent for Rikskonsertenes skolekonsertordning og Den kulturelle skolesekken, først ett år i Buskerud, så ett år i Telemark og de siste fem i Akershus fylkeskommune. Før det jobbet han et års tid i Grappa musikkforslag og deres plateselskap Simax der de fremste norske, klassiske artister er innom. Han har også vært festivalbilagsskribent i Mona Levins Klassisk Musikkmagasin.

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 01.05.2015 00:52:26