Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trygve Øverby fortsetter som kommunalsjef

Trygve Øverby

​Trygve Øverby har vært kommunalsjef for helse, omsorg og sosial i Trysil kommune i sju år - og det skal han fortsette med.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​1. april sa Trygve Øverby opp som kommunalsjef. Nå er det klart at han fortsetter i jobben likevel.

​Det er rådmann Jan Sævig svært fornøyd med. Han uttaler:

- Etter at jeg mottok oppsigelsen, har ordfører og jeg hatt samtaler med Trygve og overtalt ham til å fortsette i stillingen. Han trekker dermed sin oppsigelse, noe vi er svært glade for. Jeg vil nå  legge til rette for at Trygve framover får noe tid og anledning til å fordype seg i sine fagområder, noe som også vil komme Trysil kommune til gode.

Tre temaer

Trygve Øverby sier selv at det er særlig tre problemstillinger han er opptatt av, og som han gleder seg til å få bruke sine kunnskaper innen analyse, strategi og popularisering på i større grad enn i dag:

  • systematisk arbeid med prioriteringer i helse- og omsorgssektoren
  • menneskesyn og verdigrunnlaget for helsetjenester
  • integrerte helsetjenester

Integrert helsevesen

- Et integrert helsevesen er noe jeg har vært opptatt av å analysere hvordan vi skal få til. Men også å sette et kritisk lys på forholdet mellom kommunen - førstelinjetjenesten - og sykehusene - andrelinjetjenesten. Ikke minst når det gjelder økonomiske forhold. Den nasjonale samtalen om det er mangelfull, sier Trygve.

Trysil er interessant

Han kaller Trysil et interessant laboratorium for det framtidige helse-Norge.

- Her skjer det masse. Trysil er et veldig spennende sted, et sted som har gått fra å være ei gammel skogsarbeiderbygd i provinsen til en stor, internasjonal destinasjon. Det er mye interessant å ta fatt i her, som det har vært vanskelig å drive med slik kommunalsjefens arbeidsdager har sett ut. Med fare for å bli oppfattet pompøst kan man si at det er i spenningen mellom bygda/grendene og destinasjonen at man kan utløse energien til å skape noe nytt og bærekraftig, sier Trygve.

Organisere tiden

Nå har han fått aksept for å organisere tiden sin slik at han i større grad kan delta i diskusjonen om de tre problemstillingene han er særlig opptatt av, også nasjonalt. Det er videre mulig fordi den nye organisasjonen i helse-, omsorgs- og sosialsektoren går seg mer og mer til.

- De åtte enhetslederne er i ferd med å finne rollen sin, og det gjør det lettere for meg å delegere oppgaver, sier han.

 

Sist oppdatert: 13.06.2019 00:53:36